ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Tips om zo lang mogelijk van je bos bloemen te genieten

Bloemen zijn altijd leuk om te krijgen én om zelf te kopen. zet ze in een mooie vaas op tafel en je hebt een écht eye catcher in je interieur. Natuurlijk wil je dan ook zo lang mogelijk genieten van deze mooie bloemen. Dit kun je gemakkelijk zelf beïnvloeden met eenvoudige verzorgingstips. Wil je weten welke dit zijn? Wij vertellen het je graag!

 

Juiste bos bloemen

Bij het kopen van een bos bloemen, is het belangrijk dat je een goede uitkiest. Dit houdt in dat je kijkt naar in hoeverre de bos al uitgebloeid is. We snappen dat je het liefst een bos bloemen koopt die al in bloei staan, maar deze zullen dus ook sneller weer uitgebloeid zijn. Dan zul je waarschijnlijk denken dat je voor een bos moet gaan met dichte knoppen, maar dit is ook weer onverstandig. Hierbij heb je namelijk de kans dat de bos niet geheel uit zal komen. Je kunt daarom het beste kiezen voor een bos waarbij de knoppen al iets meer open zijn. Kies hiernaast ook bloemen die passen bij de juiste gelegenheid. Zo zal een gewone bloemist weer andere bloemen en producten gebruiken dan een uitvaartbloemist. Zij kunnen je ook tips geven over hoe je de bloemen het langste mooi houdt.

 

Snel in het water

Het is belangrijk om na de aanschaf de bloemen zo snel mogelijk in het water te zetten. Zorg er daarom voor dat je van te voren al een vaas thuis klaar hebt staan waar je het boeket bloemen in kunt zetten. Maak de vaas van te voren goed schoon met water en zeep, zodat oude bacteriën die nog in de vaas zitten je bloemen niet kunnen aantasten. Vervolgens zet je de bloemen in koud of lauwwarm water en meng hier de voeding doorheen die bij de bloemen zit.

 

Goed plekje

Om nóg langer van je boeket te kunnen genieten, is het goed om een aantal plekken in huis te vermijden. Zo kunnen bloemen namelijk minder goed tegen tocht of warmte. Probeer de bloemenvaas dus niet op een tochtige plek te zetten, bij de verwarming of in de volle zon. Hierdoor zullen ze meer vocht verdampen dan dat ze op kunnen nemen en dat is zonde. Ook is het niet heel goed voor je bos bloemen om deze naast de fruitschaal te zetten. Dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website