ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Je allereerste motorrijles in Den Haag

Dus je hebt besloten om te gaan motorrijden? Want iedere keer als je weer een motorrijder voorbij ziet komen, weet je diep in je hart dat jij dat ook wilt. Wat lijkt het je een heerlijk gevoel, die krachten onder controle te hebben en dat gevoel van ultieme vrijheid. Maar om te mogen gaan motorrijden, moet je natuurlijk je motorrijbewijs gaan halen en dus moet je lessen nemen. Heel spannend, want wat komt er allemaal op je af bij zo’n eerste motorrijles in Den Haag?

Je eerste motorrijles

Je eerste rijles zal zich afspelen op je oefenterrein. Je gaat dan echt nog niet de openbare weg op. De les zal zich vooral toespitsen op het goed leren kennen van de motor, je zal dan veel moeten slalommen om speciaal daarvoor geplaatste pionnen. Verder krijg je een gedegen uitleg over de motor, maakt, uiteraard, kennis met je instructeur en leert verder wat basisvaardigheden om je motor te kunnen beheersen.

Maar ik heb al een autorijbewijs

Nu zul je denken, ‘ik heb al een autorijbewijs’ dus ik kan echt wel rijden. Maar ook al kun je autorijden, en ben je wellicht een zeer ervaren autorijder, het rijden op een motor is toch echt totaal iets anders. Zo is het remmen op een motor of nemen van een bocht met een motor echt heel anders dan wanneer je in een auto zit. Een motor moet je ook echt onder controle hebben, nog meer dan een auto. Aan het eind van je eerste les heeft je instructeur dan ook al een goed beeld van de hoeveelheid lessen die je nodig hebt voordat je op kunt voor je examen Algemene Voertuigbeheersing en het praktijkexamen Algemene Verkeersdeelname.

Kleding

Je zult bij je eerste rijles wellicht geen kleding aan hebben, het is tenslotte je allereerste rijles en wellicht besluit je na de eerste les toch maar te stoppen. Motorkleding is wel aan te raden maar is niet verplicht, een helm is wel verplicht. Tijdens je proefles kun je dan ook gewoon gebruik maken van een motorhelm van ons en motorkleding.

En dan aan de slag

Na het aantrekken van de kleding en het passen van de motorhelm is het tijd om echt aan de slag te gaan. Heb je nog geen ervaring met motorrijden dan ga je achterop bij je instructeur en rijden jullie naar ons oefenterrein. Daar aangekomen gaan jullie uitgebreider in op de bediening van de motor. Je leert de basisvaardigheden voor wat betreft het remmen, sturen en gas geven. En zul je ook moeten laten zien hoe je kunt slalommen op de motor en bochten nemen.

Wist je trouwens dat je het geld voor je proefles motorijles bij ons terug krijgt als je je rijopleiding bij ons voortzet? Dat is toch mooi een besparing van € 40,00!

En zoals we al eerder zeiden, aan het eind van je proefles kan je instructeur je precies vertellen hoeveel lessen je nodig hebt om goed beslagen ten ijs te komen op je examen!

https://www.rijschoolveldkamp.nl/motorrijles-den-haag/

Gerelateerde artikelen

Auto verzekeren; is dat een verplichting?

Bedrijfsauto kopen, waarom niet?

Auto verkopen: tips voor het maken van goede foto’s