ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van zakelijke lease

Een lease auto is voor ondernemers vaak gunstig, omdat het veel financiële voordelen biedt. Je hoeft de auto immers niet zelf aan te schaffen, want dat doet de leasemaatschappij voor je. De auto blijft dan ook in hun bezit, terwijl jij er gedurende de vastgestelde lease periode gebruik van mag maken. Je betaalt daarvoor een vaste lease prijs. Zakelijke lease rijders betalen daarnaast ook de fiscale bijtelling. Dit houdt in dat een bepaald percentage van de nieuwwaarde van de auto, opgeteld wordt bij je inkomen. Hierover betaal je vervolgens belasting. Deze kosten kun je vooraf uitrekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Geen onverwachte kosten

Als je een bedrijfsauto gaat leasen, weet je dus precies wat de wagen je maandelijks gaat kosten. Er komen achteraf geen onverwachte kosten meer bij. Valt het onderhoud duurder uit dan verwacht? Daar hoef je je geen zorgen om te maken, de rekening gaat immers naar de leasemaatschappij. Ook de kosten voor verzekeringen, reparaties en belasting zijn niet voor jouw rekening. Wellicht moet je een deel van de brandstof zelf betalen, maar in de meeste gevallen wordt ook de brandstof grotendeels vergoed. Soms geldt er een eigen risico aan reparaties die door jouw toedoen nodig zijn, zoals wanneer je een aanrijding hebt veroorzaakt. Al dit soort zaken zijn opgenomen in het leasecontract.

Een betrouwbare auto binnen handbereik

Een bedrijfsauto leasen betekent dat het rijden in een nieuwe en betrouwbare wagen voor iedereen binnen handbereik is. Geen hoge aanschafprijs voor jouw, maar wel een nieuwe auto. Dat is voor ondernemers een goede zaak, want een betrouwbare wagen is vaak van groot belang voor de onderneming. Zonder auto kom je immers niet bij de klant en loop je inkomen mis. Door te leasen voorkom je dat je tegen onverwachte, hoge kosten aan loopt en kun je zorgeloos van je bedrijfsauto genieten. 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website