ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen niet per se duur

Een auto leasen klinkt duur. Lease doet denken aan goedbetaalde managers die op kosten van de werkgever in grote auto’s rijden. Maar leasen is al geruime tijd ook privé mogelijk. Dat is meestal voordeliger dan kopen met een lening, en soms ook voordeliger dan ineens betalen. Vooral voor wat kleinere auto’s, waar ook een grote hoeveelheid aanbieders voor te vinden is. Als je niet te duur uit wil zijn, is het zaak op een aantal zaken te letten. Goedkoop een auto leasen, hoe doe je dat?

Autokeuze, looptijd en einde van het leasecontract

Uiteraard is een kleine auto goedkoper dan een grotere. In aanschaf, maar ook in gebruik. Vergelijk dus niet alleen de aanschafwaarden van auto’s, maar ook hun brandstofverbruik voor je een keuze maakt. Een groot voordeel van leasen is dat je steeds in een vrijwel nieuwe auto kunt rijden. Nieuwere auto’s zijn over het algemeen zuiniger dan oude. Looptijden verschillen van twaalf tot zestig maanden. De looptijd van het leasecontract bepaalt de hoogte van de maandelijkse termijnen. Wil je goedkoop uit zijn, dan ben je dus beter af met een leasecontract voor vijf jaar. Maar de afkoopsom die je moet betalen bij voortijds beëindigen is hoog. Weet je dus niet zeker of je over vier jaar de maandtermijnen nog kunt betalen, dan kun je beter een korter contract nemen.

Wat zit er wel en niet in het contract

Het loont natuurlijk om goed te kijken wat er inbegrepen is in het contract, en wat uitgesloten. Om te beginnen je kilometrage. Bedenk vooraf goed hoeveel je met de auto verwacht te rijden. Als je meer rijdt dan het toegestane aantal kilometers, betaal je soms een hoge naheffing. Verder zijn er maatschappijen die niet alle verzekeringen dekken of bepaalde reparaties of vervangingsonderdelen, zoals banden, uitsluiten. Goedkoop auto leasen is dus een kwestie van goed opletten

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website