ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Bedrijfsauto kopen, waarom niet?

Als je ondernemer bent en je hebt een nieuwe bedrijfsauto nodig, vraag je je misschien af of je die het beste kunt kopen of leasen. Beide hebben natuurlijk elk hun eigen voor- en nadelen, maar niet alle voors en tegens zijn voor iedereen even belangrijk of toepasselijk. We zetten de voordelen van het kopen van een bedrijfsauto hieronder voor je op een rij. Lees daarnaast ook het artikel op deze site over de voordelen van een bedrijfsauto leasen, dan heb je een goed overzicht.

Voordelen bij de aanschaf

Als je een auto koopt, ben je zelf uiteraard eigenaar van de auto. Je beslist zelf wat je doet met de auto en hoeft geen rekening te houden met afspraken of contracten. Wanneer je de auto koopt zonder financieringsregeling, heb je een groot gedeelte van de kosten in één keer achter de rug. Kun of wil je de auto niet ineens betalen, dan kies je de gunstigste betalingsregeling of financieringsmethode. Je kunt de auto kopen volgens de specificaties die jij wenst – kleur, accessoires, uitvoering, motorvermogen, jij bepaalt alles.

Wanneer je de auto eenmaal hebt

Ook na de aanschaf kun je zelf beslissen wat je aan de auto verandert. Je kunt zoveel kilometers met de auto rijden als je wilt, zowel zakelijk als privé, in binnen- en buitenland, zonder rekening te hoeven houden met naheffingen of boetes. Tot slot kun je de auto houden zolang je wilt. Als je financiële situatie wijzigt en je wilt een andere auto, dan kan dat zonder een contract te hoeven afkopen. En als je de auto van de hand wilt doen, kun je hem verkopen of zelfs schenken naar eigen goeddunken. Wil je een bedrijfsauto leasen, dan gaat dat niet.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website