ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kopen van een rolsteiger

Je hebt besloten om een rolsteiger te kopen. Die kan je immers goed gebruiken bij dat grote project of bij die kleinere klussen. Je dacht er nog over om een rolsteiger te huren, maar bij nader inzien lijkt het toch beter om er gewoon eentje zelf voor het grijpen te hebben. Waar moet je op letten als je een rolsteiger gaat kopen?

Gebruik van de rolsteiger

Waar ga je jouw nieuwe rolsteiger het meeste voor gebruiken? Dat is eigenlijk wel de meest belangrijke vraag, want voor dat doel moet hij sowieso geschikt zijn. Zet ook eventuele andere projecten en klussen eens op een rij, waarbij een rolsteiger heel erg handig zou zijn. Vergeet daarbij de kleine klusjes waarbij de tijd van het opzetten (en afbreken) niet opweegt tegen de klustijd, tenzij jouw of andermans veiligheid daarbij in het geding is.

Hoogte, breedte en lengte

Je kunt bij Rolsteiger.net rolsteigers krijgen tot een werkhoogte van maar liefst 12 meter! Werk je nooit op die hoogte? Neem dan een kleinere. Besef dat je er voor die ene keer ook eentje kunt huren. Neem een rolsteiger met een werkhoogte die regelmatig voorkomt in jouw werk. De breedte van de rolsteiger speelt ook een rol, want hoe breder, hoe veiliger je staat. De smalste rolsteiger van Rolsteiger.net is 75 centimeter breed, de breedste meet 135 centimeter. Tot slot is natuurlijk de lengte van het werkplatform belangrijk, want hoe korter de steiger, hoe vaker je hem moet verplaatsen. Niet zo erg bij een klein klusje, maar het kost je onnodig veel tijd bij een groot project. Platformen variëren in lengte tussen 120 en 300 centimeter.

Andere keuzes

Tot slot maak je nog een aantal andere keuzes, bijvoorbeeld in het materiaal: hout of carbon. Wil je een Fast clic rolsteiger van Rolsteiger.net? Of neem je genoegen met een rolsteiger waarvan het opbouwen iets meer tijd kost, en dus iets goedkoper is? Ook mag je eens nadenken over nieuw of gebruikt. Een nieuwe rolsteiger is duurder maar is dus nog nooit gebruikt. Een tweedehands rolsteiger krijgt bij jou een tweede leven en is een stuk goedkoper.