ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Laat je gordijnen op maat maken

Als je net een nieuw huis hebt, is alles meestal kaal, je moet dus op zoek gaan naar de juiste inrichting. Ook je ramen zijn kaal en moet je gaan zoeken naar de juiste raambekleding voor in je woning. Zo heb je vaak veel keus en kiezen de meeste mensen vaak voor een gordijn. Deze biedt genoeg privacy aan en daarnaast kan je ook veel licht door laten als je deze openmaakt. Gordijnen moeten een beetje over de grond zweven en niet op de grond hangen. Als ze op de grond hangen kan dit ervoor zorgen dat ze sneller slijten, daarnaast worden ze een stuk sneller vies en kan dit vervelend zijn. Door de juiste maat te hebben voorkom je dit en is het belangrijk dat je alles zelf goed opmeet. Zo kan je de maten van de gordijnen doorgeven aan de maker en weet je zeker dat alles ook daadwerkelijk past. De meeste winkels zorgen er dan ook voor dat gordijnen op maat worden gemaakt. Zo weet je altijd zeker dat het in orde is en krijg je hiervoor ook garantie. Zorg er dus altijd voor dat gordijnen op maat zijn en dat je hier geen fouten in maakt.

 

Weinig ruimte, kies voor vouwgordijnen

Heb je weinig ruimte in je woning? Dan is het hebben van normale gordijnen soms vervelend door de ruimte die ze innemen. Zo heb je ook meerdere alternatieven die je kan uitkiezen die ervoor zorgen dat je meer ruimte hebt in je woning. Zo zijn vouwgordijnen een van deze alternatieven en zorgen ze ervoor dat ze geen ruimte in beslag nemen. Deze vouwgordijn plaats je boven in je kozijn, deze kan je laten zakken zodat je meer privacy hebt. Daarnaast zitten er horizontale vouwen in dit gordijn zodat hij makkelijke opgevouwen wordt. Deze vouwgordijnen geven een romantische sfeer die ideaal is voor in je woning. Zo kan je deze ook in verschillende kleuren bestellen zodat je ze goed kan laten aansluiten op je inrichting. Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende stoffen en kan je zelfs stoffen kiezen die licht doorlaten. Zo heb je meer privacy, maar heb je alsnog genoeg licht in je woning.

 

Dakraam bekleding

Bij normale ramen kan je vaak iedere soort raambekleding gebruiken. Bij dakramen ligt dit anders en kan je hier niet zomaar een gordijn ophangen. Dit komt doordat een dakraam meestal schuin op het dak zit en kan dit soms niet werken. Daarom kan je ook kijken naar dingen die ideaal zijn voor een dakraam. Zo is een jaloezie ideaal omdat deze vast zit op het kozijn van je dakraam. Je kan dan eenvoudig je dakraam dicht maken en open maken zodat je meer privacy hebt, zo kan je natuurlijk ook lichtinval zelf bepalen.