ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Je positie in de zorg verbeteren

Het is geen geheim meer dat er een groot tekort is aan personeel in de zorg. Het kabinet heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen door onder andere de coronacrisis en het bezuinigen op de zorg. Veel van deze kritiek wordt afgeschoven op ongevaccineerde mensen, maar de meer objectieve persoon is het er mee eens dat de regering grove steken heeft laten vallen. Steken die ook niet zo makkelijk op te lossen zijn, omdat een tekort aan personeel niet al te makkelijk op te lossen is. Een opleiding kost tenslotte tijd, en opschaling moet aantrekkelijk worden gemaakt. Spijtig genoeg gebeurt dit niet genoeg, en krijg je ook niet meer betaald. Voor sommigen voelt dit als een mes in hun rug. Toch zijn er manieren om je positie in de zorg te verbeteren.

Stakingen en vakbonden

Allereerst het meest logische: Sluit je aan bij een vereniging (vakbond) die het beste met jou en jouw sector voor heeft. Met zo’n vereniging kunnen er georganiseerde stakingen worden gepland als het nodig is. Nu zijn stakingen in een hulpverlenersberoep een gevoelig onderwerp, maar het is gebleken dat veel van de bevolking wel zeer zeker begrip heeft voor de acties van personeel. Iedereen heeft tenslotte meegekregen hoe pittig het is geweest de afgelopen jaren.

Freelance

Heb je geen zin om aan stakingen mee te doen, maar ben je wel erg ontevreden? Dan kun je ook in een andere sector aan de slag. Freelance is op dit moment een slimme keuze. Door het grote tekort aan personeel kun je via jezelf als ZZP’er of via een detacheringsbureau werk aannemen. Dit werk kan in de thuiszorg zijn, maar ook als ondersteuning in bijvoorbeeld een ziekenhuis. Zo heb je meer divers werk en kun je zelf onderhandelen voor je loon en voorwaarden. Dat klinkt wel goed toch?

Detacheringsbureau zorg

Via een zorg detacheringsbureau zorg kun je niet alleen maar worden uitgezonden, je kunt ook werk zoeken in andere gebieden en landen als je een beetje avontuurlijk bent. Zo zou je bij detacheringsbureau zorg naar Aruba kunnen gaan als je wilt. Dit is een andere manier van je eigen positie verbeteren, namelijk eentje die vooral betrekking heeft op je directe levensgeluk. Laat jezelf niet breken onder het juk van de Nederlandse zorgverlening.

https://www.healthz.eu/uitzendbureau-zorg/