ZIJook.nl
Image default
Onderwijs

Chemische processen en stoffen

Tijdens scheikunde leer je experimenteren. Denk hierbij aan centrifugeren, indampen en extraheren bijvoorbeeld. Bij iedere scheidingsmethode stel je vast welk mengsel hiervoor geschikt is. Bij het scheikunde examen komt dit dan ook zeker aan bod. Andere onderwerpen die ook nog aan bod gaan komen zijn stoffen en materialen. Denk hierbij aan moleculen, atomen en ionen. Er zijn vele soorten stoffen en materialen, ieders met een eigen afkorting. Wat is het kook- en smeltpunt?

De examentraining scheikunde is zo ingericht dat er wordt gekeken naar de punten die jij moeilijk vindt binnen de scheikunde. Zo zal er naar de meest voorkomende vragen worden gekeken binnen een examen en hoe je dit het beste kan oplossen. Tijdens deze training zal je leren hoe je aan de hand van een stappenplan deze vragen kan beantwoorden. De trainer zal je leren hoe je dit stappen kan doen. Om dit goed te kunnen trainen zal er gebruik gemaakt worden van oude scheikunde examens. Samen met deze trainer zal je vragen gaan beantwoorden met behulp van het stappenplan.

Klinkt deze training iets voor jou? Dan is het mogelijk om je in te schrijven. Geef aan welk niveau je volgt en de locatie die het beste voor jou uitkomt. Het kan voorkomen dat een zeker vak niet altijd overal beschikbaar is, dus let daarop als je een plek reserveert.