Zijook

Klassieke hanglamp

Bij “klassiek” denken we onmiddellijk aan ouderwets: die luchters met armen en daarop lampenkapjes uit stof of perkament gemonteerd. Maak je niet ongerust: deze trend is volledig voorbij en zien we nog bij de oma’s of leeft enkel nog in onze herinneringen. We kunnen best wel een klassieke hanglamp in een jong en fris interieur hangen. De huidige hanglampen die we klassiek noemen, refereren wel naar vroeger, maar ze zijn in een modern jasje gestoken.

We kunnen nog altijd kiezen voor hanglampen met armen maar daar hangen dan bijvoorbeeld mooie schotelvormige lampenkapjes aan die het licht naar beneden laten schijnen. Het zijn bijna wel mini-industriële lampjes die samengebracht zijn in één luchter. De vormen van de armen zijn strak en stoer, dus geen krullen of andere overdaad meer. De armaturen zijn vooral zwart. Een beetje koper- of goudkleur kan nog wel. Dat geeft dat tikkeltje extra schittering in je huiskamer. Andere klassieke hanglampen zijn vaak moderne variaties van de vroegere luchters met parels of luchters met kaarsjes. Zelfs lantaarnvormige luchters vind je onder de klassieke lampen.

Klassieke hanglampen weerspiegelen stijl. Ze zijn niet duurder dan hun modernere broertjes, maar ze hebben wel dat extra tikkeltje klasse die een interieur soms vraagt. Zowel bij de wat klassiekere meubelen als bij de heel moderne meubelen past een klassieke hanglamp. Welke stijl jij uiteindelijk wil bereiken, hangt volledig af van de zaken die jij combineert. Je kan het bij één enkele klassieke hanglamp houden, of je kan doorheen het ganse huis deze klassieke look laten doorlopen. Dit kan je doen met klassieke tafel- of vloerlampen. Ook daar vind je diezelfde trends en types als bij de hanglampen. Kies ook je tapijten en de stoffen van je overgordijnen in functie van de sfeer die jij wil bereiken.

De klassieke hanglamp is niet zo strak, niet zo eentonig van kleur als de modernere hanglampen. Ze brengen wat meer beweging in de ruimte. Ze springen misschien wat meer in het oog dan de modernere versies. Maar daar is niets mis mee. Je mag zeker je eigen stempel drukken op jouw omgeving.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website