ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Belangrijke aandachtspunten bij het inrichten van je huis

Ga jij voor het eerst uit huis, samenwonen of verhuizen? Dan ben je waarschijnlijk al druk aan het nadenken over de inrichting van je nieuwe woning. Ga je dat ene leuke kastje wat al jaren in de familie is wel of niet in de woonkamer zetten? Hebben jullie al nagedacht over een interieurbouwer uit Roosendaal? Interieurbouwers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van op maat gemaakt interieur. 

Functionaliteit is belangrijk

Wij begrijpen als geen ander dat het oog ook wat wilt, maar vergeet niet dat functionaliteit van groot belang is. Ook bij het inrichten van je huis is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Zorg voor een logische indeling en probeer belangrijke ruimtes zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Het is onlogisch om een keuken en eetkamer ver van elkaar te plaatsen. Maar ook een buitenverblijf hoort niet te ver van de keuken en koelkast geplaatst te zijn. De ervaring leert dat er anders weinig gebruik van gemaakt gaat worden.

Hergebruiken is alles

Je kunt een grote hoeveelheid meubelen en materialen hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het upcyclen van meubelen! Je kunt bij een tweedehands winkel voor tientallen euro’s prima items scoren. Deze kun je met wat werk een nieuw leven geven en nog jaren lang gebruiken in jullie nieuwe woonruimte. Wanneer je een oude kast koopt moet je deze opschuren, kapotte onderdelen vervangen en voorzien van een nieuw laagje verf. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt kun je hem vrijwel direct plaatsen in je huis!

De kleur bepaalt vrijwel alles

Afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren in huis, speelt de kleur verf of behang een grote rol. Veel nieuwbouwwoningen maken gebruik van witte verf in combinatie met hout en zwart afgewerkte meubelen. Wanneer je besluit om een muur groen, oranje of zwart te verven of behangen bepaalt dit voor een groot gedeelte de gehele sfeer van de kamer. Je kunt advies vragen bij een interieurontwerper, zij zijn op de hoogte van de laatste trends en weten precies hoe jij je nieuwe woning perfect kunt inrichten.

 

Gerelateerde artikelen

Wat kun je doen om je huis goed te beveiligen

Jacuzzi goede keuze voor uw gezondheid

Badmeubels voor weinig geld