ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je doen om je huis goed te beveiligen

Iedereen wil zich veilig voelen in zijn of haar huis. In deze blog geven we jou tips zodat je van jouw huis een veilig thuis kunt maken.

Wees inbrekers te slim af

Controleer de deuren

Een veilig gevoel in huis begint met een goed beveiligd huis. Maak het inbrekers niet te makkelijk en zorg voor een goede beveiliging. 

De meeste inbrekers betreden de woning via een deur. De voordeur bij sommige huizen kan eenvoudig opengemaakt worden met een pasje, zorg daarom dat je altijd de deur op slot hebt zitten als je van huis bent. Zorg voor een goed slot en monteer een anti-inbraakstrip. Een anti-inbraakstrip verbergt de sluitnaad op een deur. Hierdoor wordt het voor een inbreker onmogelijk om de deur met een pasje open te krijgen of te forceren.

De voordeur ligt vaak aan de straat en/of in het zicht, de achterdeur daarentegen is vaak niet goed zichtbaar. De meeste tuinen hebben de tuin omheind met een schutting of coniferen. Hierdoor kunnen inbrekers rustig aan doen bij het forceren van de achterdeur. De achterdeur en eventuele zijdeuren gaan vaak naar buiten open waardoor de scharnieren aan de buitenkant zitten. Bij sommige scharnieren zijn de pennen eenvoudig eruit te tikken. Voorkom dat inbrekers via een achterdeur naar binnen kunnen door deze goed te beveiligen. Plaats bijvoorbeeld een dievenklauw op de deur.  

Controleer de ramen

Inbrekers kunnen ook eenvoudig door de ramen naar binnen komen. Zorg daarom dat alle ramen goed hang- en sluitwerk hebben. Wanneer je van huis bent is het verstandig om een raam te sluiten of hem op de kiepstand te zetten zodat inbrekers niet door het raam naar binnen kunnen.

Hang camera’s op en / of installeer een alarmsysteem

Om een nog veiliger gevoel te creëren kun je camera’s ophangen. Bij veel camera’s ku je de live beelden op je telefoon zien. Ook kun je een melding op je telefoon krijgen wanneer er beweging is gedetecteerd. Door een alarmsysteem te installeren wordt je gewaarschuwd als er iemand in huis is. Ook heb je de optie om het alarm met een alarmcentrale te laten koppelen zodat jij (en eventueel de politie) snel gewaarschuwd wordt. Door de meegeleverde stickers op ramen en deuren te plakken schrik je een inbreker al van te voren af.

Zorg voor een veilig gevoel met brand- en koolmonoxide melders

Wanneer er brand uitbreekt kan dit veel nare gevolgen hebben. Het kan zelfs zijn dat jij en je medebewoners ernstig gewond raken of dat er iemand overlijd. Door het plaatsen van rookmelders wordt je snel gewaarschuwd als er rook is in huis waardoor je snel naar buiten kan. Hetzelfde geldt voor koolmonoxide melder. Koolmonoxide zie je niet en in veel gevallen worden de symptomen ergens anders aan toegekend. Met een koolmonoxide melder weet je dus dat je veilig bent tot het moment dat deze afgaat.

Zorg voor een goede aardingsinstallatie

Een veiligheidsaarding is wettelijk verplicht voor de meeste elektrische installaties. Een goede aardingsinstallatie voorkomt dat elektrische apparaten onder spanning komen te staan. Als een elektrisch apparaat onder spanning komt te staan ontstaat er brandgevaar en elektrocutiegevaar. Overspanningsbeveiliging zorgt ervoor dat overtollige stroom veilig afgevoerd wordt naar de aarde. Een goede aardingsinstallatie begint met het slaan van een aardpen. De aardpen wordt de grond ingeslagen en aangesloten op de meterkast. In geval van overspanning gaat de stroom via de aardpen terug de aarde in.

https://www.aardnet.nl/aardpen_slaan

Gerelateerde artikelen

Garantiemakelaar in Hengelo nodig?

Plafondlamp met sensor: toppunt van efficiƫntie

Kunstgras kopen online en professioneel laten leggen