ZIJook.nl
Image default
Relatie

De beste tips voor bij het mediteren

Men zegt dat meditatie zeer waardevol is om in je dagelijks leven te implementeren. Volgens het Boeddhisme staat meditatie gelijk aan “het verlichten”. Uit onderzoek van Harvard volgt dat mediteren vooral de weg naar meer synaptische verbindingen of in sommige gevallen zelfs het vergroten van het menselijk brein. Mensen gebruiken meditatie voor verschillende doeleinden… Soms als men kampt met negatieve gedachten, als men gestrest is door bijvoorbeeld werk of wanneer simpelweg de behoefte er bij hem of haar is. Wat is meditatie dan eigenlijk precies? 

Meditatie wordt omschreven als een techniek waarmee we onze eigen geest tot rust kunnen laten komen. Door meditatie is het mogelijk om een bepaalde staat van bewustzijn bereiken, die anders is dan de staat waar we ons gewoonlijk in bevinden. Dat houdt in dat we door middel van meditatie door de verschillende lagen van ons bewustzijn kunnen spitten en uiteindelijk bewust, maar onbewust ons huidige denken kunnen beïnvloeden. Waar meditatie vandaan komt vaak in geloven voor en draagt hierbij mee aan het ontwikkelen van spirituele gedachten. De precieze datum van de herkomst van meditatie is tot op heden onbekend, maar er wordt door archeologen geschat dat de eerste vormen van meditatie plaats vonden rond 5000 tot 3500 jaren voor nul.  Een aantal duizend jaar later, rond 1500 v.C. werden de tastbare documenten van meditatie gevonden in de vorm van lessen. Nu je de achtergrond van het mediteren kent en zelf ook wilt mediteren is het tijd voor een aantal uitstekende tips. Lees hieronder verder om uw eigen meditatiesessies tot een succes te brengen!

  1. Denk niet te veel en “begin gewoon”

Veel mensen denken dat de manier waarop je mediteert vereist is… Echter is dit helemaal niet belangrijk. Bij de meditatie ga je diep terug naar je onderbewustzijn en in dat geval is het echt niet belangrijk of je dit liggend of in kleermakerszit doet. Ook je ondergrond doet er niet toe als je het maar voor 2 tot 5 minuten doet. Indien je van plan bent om meditatiesessies van een half uur te houden is het echter wel verstandig om er comfortabel bij te zitten en wellicht te investeren in een goed meditatiekussen. 

  1. Begin laagdrempelig

Wil je graag beginnen, maar kom je er maar niet doorheen? Geef niet op en hou het kleinschalig! Start elke ochtend de dag met twee minuten mediteren. Twee minuten is goed te doen en is een makkelijk getal om mee op te schalen. Heb je de twee minuten een aantal dagen op rij goed onder controle? Doe er de volgende dag nog 2 minuten bovenop. Op deze manier kom je op een gegeven moment ook in een fase waarin je voorkeuren gaat ontwikkelen als het gaat om de lengte van je meditatie. Neem vooral de duur aan die persoonlijk het lekkerst ligt. Op deze manier hou je zelf de touwtjes in handen. Mediteren helpt goed in stressvolle situaties. Het kan zijn dat je net flinke ruzie hebt gehad, er iets ergs is gebeurd op je werk of je wilt scheiden in Ede. Begin ook in zulke situaties lekker laagdrempelig en laat alles op je afkomen. 

  1. Focus op de ademhaling

Tijdens het mediteren is het een goede tip om je op de ademhaling te concentreren. Probeer je focus volledig naar je ademhaling te halen, volg je eigen lucht vanaf het moment van inademen tot het laatste restje lucht wat je uitademt bij het uitademen. Op een gegeven moment tijdens het mediteren zullen je gedachten afdwalen. Dit is niet erg en kan gebeuren. Laat je je er vooral niet door afleiden en hou de focus. De beste tip hierbij is om weer terug te gaan naar de ademhaling, zoals hierboven is omschreven. Hopelijk kun je met deze 3 tips jouw meditatiesessie tot een succes brengen. 

 

https://nextlevelmediation.nl/scheiden-ede/

Gerelateerde artikelen

Goed vertoeven op Kreta

Ballondecoraties voor een huwelijk

Opzoek naar een leuke Chat zonder registratie