ZIJook.nl
Image default
Industrie

Wat u moet weten over heftruckbanden

Het vinden van heftruckbanden is een stuk ingewikkelder dan het kopen van autobanden. Een doorsnee garage heeft geen weet van banden en machines groter dan een auto. Dat is ook niet zo gek als u zich bedenkt dat er heel wat specifieke kennis komt kijken bij het kiezen van de juiste heftruckbanden. In tegenstelling tot een auto heeft u namelijk niet alleen te maken met de bestuurder (en inzittenden) maar ook met pallets of andere vracht. Goede banden bij heftrucks is dan ook een essentieel onderdeel van veiligheid.

Heftrucks in het kort

Een heftruck is een industriële machine dat simpel gezegd vracht van A naar B brengt. Veel bedrijven met een grote loods met voorraden maken gebruik van heftrucks om de voorraad te managen en verplaatsen. Een heftruck schuift vaak metalen pinnen onder de vracht of pallet en hijst deze omhoog om vervolgens van A naar B te rijden. Verschillende types heftrucks hebben verschillende soorten banden nodig. Een ruiger terrein vraagt bijvoorbeeld om grotere banden met een dieper profiel dan een palletheftruk dat binnen op een even ondergrond rijdt.

Juma BV voor industriebanden

Juma BV is een specialist in banden voor langzaam transport. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld heftrucks die niet harder dan 50 kilometer per uur rijden. Langzaam transport indiceert vaak zware vracht en dus significant meer druk op de wielen. Goede kwaliteit heftruckbanden zijn daarom ook essentieel. Juma BV is uw partner in industriebanden en heeft alle soorten banden en expertise in huis om u naar tevredenheid te kunnen helpen.

Vrijblijvend advies en expertise

Niet alleen is Juma BV een groothandel in industriebanden, het bedrijf biedt ook een totaalservice aan wat betreft het verwisselen en onderhouden van uw banden. Net zoals het voorbeeld van de autogarage zal u een expert nodig hebben bij het verwisselen en repareren van uw heftruckbanden. Juma biedt deze extra service aan. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent en dat u waar voor uw geld krijgt.