ZIJook.nl
Image default
Groothandel

De PET fles is niet meer weg te denken uit onze maatschappij

Er is een tijd geweest dat de PET fles nog niet bestond. Frisdranken werden toen verkocht in glazen flessen. Crèmes en shampoo werd al eerder in plastic verpakkingen verkocht maar dat was geen PET, want het was niet gemaakt van gerecycled materiaal. Het besef dat plastic in het milieu geen goed idee was bracht fabrikanten ertoe om plastic te ontwikkelen dat werd gemaakt uit hergebruikt materiaal. PET flessen zoals we die vandaag de dag kennen zijn daar dan ook van gemaakt. Mits netjes ingeleverd kunnen ze opnieuw worden gebruikt om verpakkingsmateriaal van te maken. Zo wordt het milieu flink ontzien.

De PET fles heeft nog meer voordelen

Nog een belangrijk voordeel van de PET fles is dat hij licht van gewicht is en bijna niet stuk kan. Een glazen fles kan gemakkelijk breken als u die laat vallen. PET flessen kunnen veel beter tegen een duikeling, zelfs met inhoud. Een ander belangrijk voordeel is het soortelijk gewicht. Flessen van glas zijn loodzwaar. Als u in de jaren zeventig bent opgegroeid dan herinnert u zich vast nog wel de zware tassen met flessen limonade die voor een verjaardag werden gehaald. Nu is dat allemaal veel makkelijker. Ook flessen inleveren voor het statiegeld betekent niet langer dat er flink moet worden gesjouwd. De PET fles wordt bovendien ook in allerlei maten geproduceerd. Of u nu een liter, een kwart liter of anderhalve liter van uw product wilt verkopen, een bijpassende fles kan altijd worden geproduceerd door een hierin gespecialiseerd bedrijf.

Het bedrijf dat al deze flessen voor u produceert

In Nederland is het bedrijf PET Power gevestigd. Zij zijn marktleider als het gaat om het produceren van de PET fles. Maar naast PET flessen maakt dit bedrijf nog veel meer producten van gerecycled plastic. Verpakkingen voor allerlei producten rollen er dagelijks van de band. Klein begonnen in 1995 is het bedrijf in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf dat inmiddels deel uitmaakt van een wereldwijd concern.

Gerelateerde artikelen

Rvs streeploos schoonmaken door vuil op te nemen

Is verpakkingsmateriaal biologisch afbreekbaar?

Ontdek de efficiƫntie van de Silvent 007-S