ZIJook.nl
Image default
Aanbiedingen

Vertrouwen in zelfrijdende auto is laag

Vertrouwen in zelfrijdende auto is laag

Ondanks dat de technologie van zelfrijdende auto’s nog flink in ontwikkeling is, zijn de consumenten nog niet vertrouwd met het concept. Het idee dat er een auto rondrijdt zonder dat iemand deze bestuurd, wordt nog gezien als vrij gevaarlijk. De gemiddelde consument is bang dat er een storing optreedt of dat de technologie nog niet ver genoeg ontwikkeld is om zelfrijdende auto’s goed te laten rijden.

Test

Bij een test die gedaan is door 5000 deelnemers, scoort de zelfrijdende auto momenteel gemiddeld 36 uit de 100 punten. De consumenten maken zich zorgen over verschillende punten. Allereerst eventuele storingen die er voor zorgen dat de auto niet goed meer functioneert. Ook het hacken van het voertuig baart mensen zorgen wanneer we het hebben over een zelfrijdende auto. Als laatste de aansprakelijkheid. Wie is er nou daadwerkelijk aansprakelijk wanneer een zelfrijdende auto een aanrijding veroorzaakt? De persoon achter het stuur? De fabrikant? Op dit moment zijn er dus nog een hoop onzekerheden onder de gemiddelde consument. Om onzekerheid te voorkomen in welke auto dan ook kun je het beste een goede autoverzekering hebben. Het is daarom aan te raden via Overstappen.nl – autoverzekering berekenen en te kijken wat de goedkoopste optie voor jouw situatie is met de best passende dekking. Dus vergelijk eerst al je opties voordat je overgaat tot een autoverzekering afsluiten, dit kan veel schelen per jaar. 

Zelfrijdende auto’s

Het is niet zo dat mensen negatief kijken naar de ontwikkeling op de automarkt. Zelfrijdende auto’s worden zelfs gezien als positieve ontwikkeling, maar zelfrijdende auto’s vinden ze vaak nog spannend. Dat is niet zo bij elektrische auto’s. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt elektrische auto’s betrouwbaar. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat elektrische auto’s natuurlijk nog steeds door een persoon bestuurd moeten worden. Zelfrijdende auto’s kunnen volledig autonoom rijden en hebben dus geen bestuurder nodig om te kunnen rijden. Er wordt wel negatief gekeken naar de oplaadpalen voor elektrische auto’s. Niet overal zijn deze palen beschikbaar en dat wordt nog steeds gezien als negatief punt. Ook de wachttijden van het opladen wordt gezien als negatief punt. De meeste mensen vinden een halfuur meer dan genoeg om te wachten op het opladen van de auto. Wanneer het langer dan dat gaat duren, vinden ze dit teveel en zijn ze dus vaak niet bereid om hier ook daadwerkelijk op te wachten. Linkbuilding Start Marketing

Elektrische auto’s

Toch is 75 procent van de ondervraagden er wel over uit dat de volgende auto een elektrische auto wordt. Naast dat de norm natuurlijk veranderd, is een elektrische auto vaak ook goedkoper in onderhoud. Mocht je nou ook een andere auto willen aanschaffen dan is het natuurlijk handig om een juist autoverzekering af te sluiten.