ZIJook.nl
Image default
Geschenken

De voor- en nadelen van opvouwbare tassen als relatiegeschenk

De opvouwbare tas is een populair relatiegeschenk om bijvoorbeeld op beurzen uit te delen. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van zo’n tas? Zijn de tassen eigenlijk wel een goed product om weg te geven? Zijn de tassen niet verschrikkelijk slecht voor het milieu?

Voordelen

Laten we gaan beginnen bij de voordelen van de opvouwbare tas. Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel is uiteraard hoe praktisch ze zijn. Zonder een probleem vouw je de tas op, stop je deze in je jaszak en fiets je vervolgens naar de supermarkt. De tassen komen met hoesjes waardoor ze niet zomaar uitzetten in je jas, maar lekker compact blijven. Aan de hoesjes van de tassen zitten soms haken vastgemaakt, waardoor je hem ook nog eens kan vasthangen aan bijvoorbeeld je broek. Naast dat ze zo praktisch zijn, zijn ze ook erg sterk. Een goedkoop plastic tasje van de supermarkt kan al gauw scheuren wanneer er wat gewicht in komt of er bijvoorbeeld iets puntigs in zit. De tassen vouwen erg klein op, maar wanneer deze uitgevouwen zijn past er behoorlijk wat in.

Maar, zijn deze tassen dan ook goed als relatiegeschenk? Of de tas van zichzelf mooi is, is puur subjectief. Wel kunnen de tassen in veel verschillende kleuren komen, wat de kans vergroot dat een persoon in ieder geval één van de tassen mooi vindt. Natuurlijk hangt het er ook vanaf wat op de tas bedrukt is. Wanneer iemand ergens voor staat en de bedrukking op de tas spreekt dat tegen, zal deze persoon die tas niet snel gaan gebruiken. Belangrijk is dus ook wat op de tas bedrukt zou worden.

Wat een ander pluspunt voor de tas is, is dat deze gemaakt zijn polyester. Wanneer deze tas wordt gebruikt om boodschappen te doen, kan dat de afname van plastic tassen verminderen. Dit heeft een positief effect op de plastic verspilling en hierdoor ben je milieubewust bezig.

Nadelen

Een van de nadelen van zo’n tas die je vaker zal gebruiken voor boodschappen, is dat de binnen kant eigenlijk behoorlijk vies wordt. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona zijn er zelfs achter gekomen dat als je de tas niet wast of vervangt, deze de aanleiding kan worden van een griep. Zij hebben ook gekeken wat er gebeurt als er wat vocht van vlees in de tas zou lekken en je dat iets te lang in de auto laat staan. Na 2 uur bleek dat het aantal bacteriën in de tas al was vertienvoudigd.

Een ander nadeel kan zijn dat een tasje al gauw vergeten wordt. De meeste huishoudens zullen al diverse tassen bezitten, waardoor jouw bedrukte tas ergens stof gaat happen of weg wordt gegooid. De vraag die dan gesteld kan worden is of een tas als relatiegeschenk het product is dat het meeste aandacht wekt.

Zijn de tassen goed als relatiegeschenk?

Ja. Diezelfde hierboven genoemde onderzoekers lieten ook weten dat het eigenlijk het schoonst is om boodschappen te doen met verschillende tassen. Dus het vlees en groente wordt dan van elkaar gescheiden. De tassen moeten ook regelmatig gewassen worden, dus het is altijd handig voor mensen om er een extra te hebben. Laat opvouwbare tassen bedrukken als u binnenkort op een beurs staat of u uw werknemers iets cadeau wilt doen.