ZIJook.nl
Image default
Cadeau

Voordelen van het drinken van bier

Bier is een rijke bron van vitaminen en mineralen, en sommige bevatten ook antioxidanten. Onderzoek ondersteunt een aantal potentiële gezondheidsvoordelen van het drinken van matige hoeveelheden bier:

Lager risico op hartaandoeningen

Verschillende studies hebben aangetoond dat het drinken van één tot twee biertjes per dag het risico op hartaandoeningen kan helpen verlagen. In feite zou bier even doeltreffend kunnen zijn voor de verbetering van de algemene gezondheid van het hart als wijn bij vergelijkbare alcoholgehaltes.

Eén studie toonde aan dat één drankje per dag het risico op sterfte door alle oorzaken verlaagde voor vrouwen en tot twee biertjes per dag dezelfde resultaten opleverde voor mannen. Hoewel één studie niet volstaat om de oorzaak hiervan vast te stellen, is het onderzoek veelbelovend.

Verbetering van de bloedsuikerspiegel

Het drinken van lichte hoeveelheden alcohol kan het risico op het ontwikkelen van diabetes helpen verminderen en mensen met diabetes helpen hun bloedsuiker beter onder controle te houden. Eén studie toonde aan dat één tot twee alcoholische drankjes per dag het risico op het ontwikkelen van diabetes met maar liefst 50% kan verlagen.

Dit effect is het sterkst bij suikerarme bieren, zoals light bieren, dus let op het soort bier dat je drinkt.

Verhoogde botsterkte

Vroeg onderzoek suggereert dat matige hoeveelheden bier kunnen helpen om de botten te versterken bij mannen en postmenopauzale vrouwen. Dit kan te maken hebben met het feit dat alcohol in het algemeen, in matige hoeveelheden, de botten kan helpen. Maar dit voordeel neemt sterk af wanneer de consumptie de twee glazen per dag overschrijdt, dus matiging is de sleutel.

Geef eens heerlijk speciaalbier cadeau of vind een ander origineel bier cadeau.