ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Wat zijn flexibele verpakkingen?

Flexibele verpakkingen worden doorgaans gemaakt uit materialen als film, folie of papier. Een andere aanduiding voor deze manier van verpakken is zacht verpakken.

Dit is een opkomende trend die als doel heeft om de harde manier van verpakken te vervangen. Bij deze verpakkingsmethode wordt er gebruik gemaakt van karton of plastic. Wanneer je online een pakketje besteld is de kans groot dat je het, afhankelijk van de grootte, in een kartonnen doos of een plastic zak ontvangt.

De opkomende trend van zacht verpakken hoopt dat dit verandert en wil dat er binnenkort gebruik wordt gemaakt van alleen nog maar folie of papier.       

Voordelen van flexibele verpakkingen

De techniek van zacht verpakken brengt een hoop voordelen met zich mee. Ten eerste is het gewicht van folie, film of papier veel lichter dan bijvoorbeeld karton. Dit is niet alleen prettig voor de consument, maar ook voor de postbezorger die het pakketje moet vervoeren. Dit zorgt vervolgens weer voor lagere transportkosten, aangezien bezorgingsbusjes nu in staat zijn om meer pakketjes per keer te kunnen vervoeren.

Een ander groot voordeel van flexibel verpakken is dat materialen als papier en film makkelijker te recyclen zijn dan het harde verpakkingsmateriaal plastic. Daarnaast willen bedrijven in zachte verpakkingen het materiaal navulbaar maken, zodat je als consument niet telkens opnieuw een shampoofles hoeft weg te gooien en opnieuw te kopen.       

Wanneer maken we gebruik van flexibele verpakkingen?

Op dit moment wordt de meeste transport nog gedaan met harde verpakkingen zoals plastic tassen en kartonnen dozen, maar daar zal snel verandering in komen. Ontwikkelaars zijn nu druk bezig om flexibele verpakkingen te creëren die veel beter functioneren dan harde verpakkingen.

Sommige bedrijven zijn al over stag gegaan en maken alleen nog maar gebruik van papier, hopelijk gaan andere bedrijven dat in de toekomst ook doen.

https://www.optimumgroup.nl/flexibele-verpakkingen