ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Veel bouwbedrijven in Nederland

Laatst verscheen er een artikel in het nieuws dat Nederland nog nooit zoveel bouwbedrijven heeft gehad als nu. Er zijn nu ongeveer 182.000 bedrijven die in de bouwsector actief zijn! Dat is ruim 8% meer dan vorig jaar. Hieronder vallen heel veel eenmanszaken. Deze komen vaak voort uit de faillissementen die zijn geleden tijden de crisis.

En dat te bedenken dat de bouwsector het heel erg zwaar had tijdens de financiële crisis die het land jarenlang teisterde vanaf 2008. Veel mensen zijn hun baan verloren en veel projecten kwamen stil te liggen door een faillissement van een bedrijf dat betrokken was bij de projecten. Wel zijn hierdoor veel mensen, die actief zijn de bouwsector, genoodzaakt een eenmanszaak te beginnen. Hierdoor is de groei van het aantal bedrijven dat actief is in de bouwsector ook sterk toegenomen.

Maar dat betekent niet dat alleen hierdoor het aantal bouwbedrijven zo hoog is als dat het nu is. Wanneer je kijkt naar de cijfers is ook te zien dat er duidelijk weer meer geld besteed wordt aan bouwprojecten. Of het nu kleine klusjes zijn om je huis heen of grote projecten die door de overheid uitbesteed worden aan grote bouwbedrijven. Mensen en bedrijven hebben de projecten een aantal jaar uitgesteld om het hoofd boven water te houden, maar nu er weer sprake is van hoogconjunctuur is het tijde voor deze partijen om hun projecten op gang te zetten en er voor te zorgen dat deze eindelijk worden uitgevoerd.

182.000 bedrijven is een heel groot aantal, maar er zijn dan ook veel soorten bedrijven die onder de bouwsector vallen. Zo zijn er uiteraard de grote bedrijven met grote projecten, maar ook winkels die materialen verkopen, zoals een high tack kit of balkschoenen. Verder horen dus de kleine eenmanszaken ook bij de bouwsector. Vaak verzorgen zij de projecten bij mensen thuis of helpen ze deels mee bij grote projecten.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website