Zijook

De salarisadministratie altijd op orde!

Als bedrijf wil je alles wat met de financiën te maken heeft zo goed mogelijk op orde hebben, alleen soms is dit teveel werk. Gelukkig zijn heeft CBBS de mogelijkheid om hiervoor mensen in te zetten die je bedrijf helpen met het allemaal financieel op orde krijgen. Een consultant salarisadministratie is hiervoor heel erg handig.

Maar wat is de salarisadministratie precies? De salarisadministratie is het correct verwerken en uitbetalen van het salaris van de werknemer. Hier komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zal denken. Declaraties, mutaties en vergoedingen moeten hierin ook worden verwerkt. Alles met precies kloppen omdat de informatie moet worden afgedragen aan de belastingdienst. Als consultant salarisadministratie moeten alle wetten en regels goed in de gaten worden gehouden wanneer de loonstroken worden gecontroleerd.

Er is een standaard model van wat er precies op een loonstrook moet staan, het is belangrijk dat bedrijven zich hier aan houden. Er zijn een aantal minimale gegevens die sowieso op de loonstrook moeten staan, verder hangt het af van het bedrijf. Natuurlijk staan de gegevens van de werknemer ook op de loonstrook vermeld.

Er gaat ook veel aan de loonstrook vooraf, dit wordt gedaan door een consultant salarisadministratie of door een HR adviseur. Voordat er wordt gewerkt aan de loonstrook wordt er ook gekeken naar de personeelsadministratie. Alles wat op de loonstrook staat moet helemaal worden gecontroleerd, hier zijn ook de persoonlijke gegevens van de werknemers voor nodig. Vandaar dat er meer aan een loonstrook vooraf gaat dan mensen denken. Voordat je dit beroep gaat doen is het heel belangrijk dat je de juiste opleiding hebt gedaan, anders gaat het erg moeilijk worden. Een opleiding waarmee je dit beroep kunt uitoefenen is HRM. Verder is er ook een opleiding genaamd ‘opleiding PDL’ waarmee je dit beroep ook mag uitoefenen. Heb jij zelf iemand nodig die komt helpen bij jou bedrijf? Neem dan een kijkje op de site van CBBS!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website