ZIJook.nl
Image default
Alarmsysteem

Lockpicken in Nederland wordt steeds populairder!

Door de toenemende populariteit van de sport lockpicking de laatste jaren. Worden er steeds meer ontdekkingen gedaan op het gebied van veiligheid. 

Lockpicking

Lockpicking is namelijk een sport waarbij men probeert veiligheidssystemen te slim af te zijn. Doordat steeds meer mensen deze sport beoefenen worden er dus steeds meer nieuwe ontdekkingen gedaan op het gebied van veiligheid.

 

Bijdrage van lockpickers

Doordat lockpickers melding doen van deze beveiligingsfouten kunnen de veiligheidssystemen steeds gecorrigeerd worden om zo tot een steeds beter systeem te komen. In tegenstelling tot wat veel mensen dus denken helpen deze mensen juist de veiligheid te waarborgen in plaats van dat ze deze in gevaar brengen. In veel landen is deze sport ook niet vrij te beoefenen door iedereen omdat ze dus bang zijn dat er misbruik wordt gemaakt van deze gevoelige informatie. Bovendien kost het jarenlang oefening om een slot te kunnen openen met een lockpickset.

 

 

Wordt lockpicking ook misbruikt?

Maar in mijn eigen persoonlijke deskundige ervaring heeft het gebleken dat het beter is om juist eerlijk te zijn dan het proberen te verstoppen. Wanneer er open en eerlijk over gepraat wordt dan kan men zich namelijk tenminste aanpassen. Terwijl wanneer de kwetsbaarheden geheim gehouden worden dan kan ook niemand zich daar aan aanpassen. Hierdoor zijn het eindelijk veel meer mensen de dupe dan wanneer er eerlijk gehandeld wordt.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website