ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Tips om veilig in de tuin te kunnen werken

Het is eindelijk weer tijd om in de tuin te werken! Maar voordat je aan de slag gaat, moet je er wel zeker van zijn dat je het veilig doet. Wij geven je drie tips die je helpen om ongelukken in de tuin te voorkomen.

Draag een tuinpak en beschermde handschoenen

Weet je waarom je een tuinpak en beschermende handschoenen moet dragen als je in de tuin gaat werken? Het is niet omdat het er cool uitziet of omdat het een fashionstatement is. Nee, het is om je te beschermen!

Wanneer je in de tuin werkt, kom je in aanraking met allerlei soorten bacteriĆ«n, virussen en schimmels. Sommige hiervan kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk dat je je huid bedekt, zodat deze niet in aanraking komt met deze schadelijke stoffen. 

Daarnaast wil je natuurlijk ook je handen beschermen tegen doorns en modder. Kies daarom voor speciale beschermende tuinhandschoenen. 

Werk veilig op hoogte met de Henchman ladder

Heb je een hoge heg in de tuin of fruitbomen? Dan zal je waarschijnlijk eens in de zoveel tijd deze planten en bomen willen snoeien. Normaal gesproken zou je hiervoor een normale ladder willen gebruiken maar dat is niet altijd veilig. Een Henchman ladder is een veilige optie voor werken op hoogte. Hier zijn een paar tips om veilig te werken met een Henchman ladder:

  1. Kies een ladder uit die past bij jouw behoeften

  2. Kies een ladder uit die je voldoende kan uitschuiven

  3. Ga je de ladder regelmatig gebruiken? Kies dan voor een professionele plukladder

Zodra je de ladder hebt gekozen die geschikt is, kan je veilig op hoogte werken in de tuin. 

 

https://www.henchman.nl/