ZIJook.nl
Image default
Eten en drinken

Geniet van heerlijke honing

Raathoning is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen en wordt verkocht in de bijenraat waarin het is gemaakt. De bijen bouwen de bijenraat van was en vullen deze met de honing die ze hebben verzameld uit bloemen. De honing wordt verkregen door de honingraat uit de bijenkorf te halen en de honing direct uit de honingraten te persen, zonder enige verwerking.

Manieren waarop je de honing kunt gebruiken

Het kan worden gebruikt als een heerlijke en gezonde toevoeging aan verschillende voedingsmiddelen en dranken. Hier zijn enkele manieren waarop raathoning kan worden gebruikt:

  • Als een natuurlijke zoetstof: het kan worden gebruikt als een alternatief voor geraffineerde suiker in thee, koffie, smoothies en andere dranken. Het heeft een heerlijke smaak en textuur en voegt een natuurlijke zoetheid toe aan drankjes.
  • Als een spread: het kan worden gesmeerd op toast, brood, crackers of andere snacks als een heerlijke en gezonde vervanging voor jam of boter.
  • In gebak en desserts: het kan worden gebruikt in gebak, cakes, koekjes en andere desserts als een natuurlijke zoetstof en als vervanging voor suiker.
  • In marinades en dressings: het kan worden gebruikt in marinades en dressings om een zoete smaak toe te voegen aan vlees, vis, salades en andere gerechten.

Gezondheidsvoordelen

Naast het gebruik als voedingsmiddel, wordt deze honing ook vaak gebruikt in traditionele medicijnen vanwege de gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan onbewerkte honing. Hierdoor is deze honing erg geliefd. Je kunt het daarom heel eenvoudig online bestellen in diverse formaten, waaronder honing in emmer formaat.