ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Is een verzwaringsdeken bij de zorgverzekering vergoed?

Als je overweegt om een verzwaringsdeken te kopen dan is het handig om uit te zoeken op je zorgverzekering de kosten voor de deken misschien wel vergoed. Je kunt de declaratie altijd indienen bij je zorgverzekering, maar de kans is heel groot dat hij niet vergoed wordt en dat je helaas geen geld terug krijgt van je zorgverzekering.

Ik heb slechts nieuws voor je..

Er zijn op dit moment helaas nog geen zorgverzekeraars die de kosten voor een verzwaringsdeken vergoeden. Maar waarom word deze deken nog niet vergoed door je zorgverzekeraar? Dat komt omdat alle zorgverzekeraars deze deken nog zien als een alternatief geneesmiddel. Hierdoor is het bij zorgverzekeraars op dit moment niet mogelijk om de verzwaringsdeken vergoed te krijgen.

Maar er is ook goed nieuws over zorgverzekering en verzwaringsdekens

Gelukkig zijn er steeds meer zorgverzekeraars die aandacht besteden aan een goede nachtrust. Dat komt omdat zij ook zien dat er steeds meer en vaker mensen lichamelijke en geestelijke klachten ervaren als zij niet goed slapen. Dat deze deken op dit moment nog niet vergoed wordt wil niet zeggen dat dit in de toekomst ook het geval zal zijn. Op dit moment zijn er ook al zorgverzekeraars die een behandeling door een slaaptherapeut vergoeden of slaapmiddelen vergoeden.

Blijf goed op de hoogte want je weet het maar nooit

Dus het zou heel goed kunnen dat over een aantal jaar de verzwaringsdeken ook vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar, alleen op dit moment helaas nog niet. Mocht je wel de behoefte hebben om een verzwaringsdeken aan te schaffen dan raden wij dit zeker aan. Wacht hier niet mee, want je nachtrust is ontzettend belangrijk voor je gezondheid.