ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Fijn slapen, zonder last van allergieën

Een goede nachtrust houdt rechtstreeks verband met een goede levenskwaliteit. Een van de belangrijkste punten om dit te bereiken is te investeren in een goed hoofdkussen. Ook mensen met allergieën moeten bij de aankoop extra opletten en de voorkeur geven aan een anti-allergie kussen.

 

In dit artikel geven wij enkele waardevolle tips voor het kiezen van het beste anti-allergie kussen. Bekijk ze!

 

Controleer of het kussen een anti-allergie behandeling krijgt

Anti allergische hoofdkussens kunnen door iedereen worden gebruikt, maar ze zijn van het grootste belang voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Dit type kussen ondergaat een behandeling die bescherming biedt tegen de installatie en verspreiding van mijten, schimmels en bacteriën.

 

Controleer daarom bij het kiezen van jouw kussen of het extra behandelingen biedt zoals antimicrobieel, antischimmel en anti-huisstofmijt. Zo garandeert je een kussen met meer bescherming, vooral als je aan chronische allergieën lijdt.

 

Het kiezen van een kussenvulling

Er is een ruime keuze aan anti-allergie kussen materialen, die aan individuele en gezondheidsbehoeften kunnen voldoen. Gesiliconiseerde vezels, visco-elastiek en latex behoren tot de meest gebruikte materialen om ze te maken. Hieronder vindt je de belangrijkste voordelen van elk.

 

Gesiliconiseerde vezel: zacht en licht

Gesiliconiseerde vezels zijn gemaakt van polyester met een siliconencoating. Dit is het beste anti-allergiekussen voor wie houdt van veel comfort en zachtheid bij het slapengaan. Afhankelijk van de hoeveelheid vulling kan het kussen zachter of steviger zijn.

 

Normaal gesproken kan het materiaal zonder problemen worden gewassen. Het kussen van gesiliconiseerde vezels moet echter na gebruik worden opgeschud, zodat de vezels weer op de juiste plaats komen te liggen en er geen sporen achterblijven waar het hoofd heeft gelegen.

 

Visco-elastisch schuim: Nasa-technologie en anatomische

Visco-elastisch schuim, ook bekend als Nasa-kussens, heeft een hoge technologie, met het vermogen zich aan te passen aan de lichaamstemperatuur en de contouren, en zorgt voor een betere bloedcirculatie, wat spierpijn voorkomt en het risico op ziekten vermindert.

 

Het visco-elastische schuim kussen, dat wordt aanbevolen door fysiotherapeuten en orthopedisten, heeft een anti-allergische behandeling en kan worden gebruikt om in elke positie te slapen. Het nadeel is dat het iets zwaarder is dan andere soorten hoofdkussens.

Natuurlijk latex: zeer duurzaam en comfortabel

Het schuim van het natuurlatex hoofdkussen wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. De structuur is elastisch, met de mogelijkheid om het hoofd goed te ondersteunen tijdens de slaap. Het latex hoofdkussen heeft het grootste thermische comfort van alle materialen, omdat het gaten heeft die het zeer luchtig maken.

 

Dit type kussen is perfect voor mensen met allergieën, omdat de rubberlatex van nature antimicrobieel en bacteriedodend is en de verspreiding van micro-organismen tegengaat. Bovendien wordt het latex kussen van unamatras.nl tijdens de productie gesteriliseerd, wat een totale hygiëne garandeert.

 

 

Gerelateerde artikelen

Dakkapel renoveren

Isoleer uw woning met goedkoop isolatiemateriaal

Hier moet je op letten bij het kopen en monteren van moderne deurklinken