ZIJook.nl
Image default
Vakantie

Op vakantie naar West Afrika

Wanneer je zelf wilt reizen naar West Afrika dan kom je allerlei informatie tegen. Het nieuws laat meestal alleen de negatieve aspecten van Afrika zien. Maar dit is slechts een klein onderdeel van Afrika. De mooie verhalen en ervaringen die zie je allemaal niet op het nieuws. Afrika is enorm groot en net als in elk land zijn bepaalde gebieden gevaarlijker dan andere.

 

Vakantie naar Afrika

Wanneer je zelf nieuwsgierig bent naar een vakantie naar Afrika. Dan raad ik je ook aan om eens te kijken naar vrijwilligers werk. Het is hard nodig en het geeft enorme voldoening om mensen te kunnen helpen die dat echt nodig hebben en waarderen. 

Toen ik voor het eerst aan mijn ouders en familie vertelde dat ik naar Afrika wilde reizen. Toen verwachte ik reacties over olifanten of de Lion King. Maar in plaatst daarvan begonnen ze gelijk over Ebola en criminaliteit.

Maar eigenlijk is het best wel vreemd dat iedereen zo snel een mening klaar heeft over een continent van 30.37 millioen km². Er wonen maar liefst 1.216 billioen mensen met 11 officiele talen. Je kunt niet al deze mensen over een kam scheren. Het is een continent met een enorme diversiteit en net zoals op elke plek op de wereld zijn er altijd aardige en minder aardige mensen te vinden.

 

  

 

Op vakantie in Afrika met een ervaren Reisgids

Als je er echt zeker van wilt zijn dat je niet per ongeluk de minder leuke kanten van Afrika tegenkomt. Dan kun je overwegen om te reizen met een gids. 

Een reisgids heeft zelf al veel tijd en energie gestoken in het ontdekken van het continent. Door samen te reizen met een reisgids kun je dus eigenlijk de leukste punten van jaren rondreizen eruit pikken. Zo kun je er zeker van zijn dat je tijd goed besteed wordt!

Dit is een enorm voordeel omdat wanneer je dit zelf allemaal moet ervaren je veel tijd, geld en energie moet investeren. Dit is niet erg als je hier de tijd voor hebt. Maar als je de kansen op een leuke vakantie snel wilt verhogen dan moet je gewoon samen met een reisgids gaan. 

Reisgidsen zijn ook ervaren met de minder leuke kanten van reizen. Ze kunnen je hiervoor behoeden zodat je dit zelf niet meer hoeft mee te maken. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat sommige gebieden minder veilig zijn dan andere. Een reisgids kunt jou hier goed bij begeleiden.

Als je een beetje voorzichtig bent kun je echt een enorm leuke vakantie in Afrika hebben. 

 

 

 

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website