ZIJook.nl
Image default
Onderwijs

De leukste Schoolreisjes

Het leukste van de schooltijd zijn natuurlijk de schoolreisjes. De dagen dat je met je hele klas even een dag niet serieus hoeft te zijn en lekker lol kan trappen. Op de basisschool en middelbare school ga je vaak eens of meerdere keren per jaar op schoolreis. Hieronder hebben we een lijst opgesteld met de leukste soorten schoolreisjes. 

Dierentuin

De dierentuin is een van de meest voorkomende schoolreisjes. Het is een super leuke en leerzame plek. Daarnaast is er vaak ook een grote speeltuin in een dierentuin, waar de kinderen na het bekijken van de dieren lekker kunnen spelen. 

Museum

Een andere leerzaam schoolreisje is naar een museum. Zorg voor interactie door het meegeven van een leuke opdracht. Zoals een zoekopdracht, speurtocht of een raadsel. Laat de kinderen een verslag schrijven over het museum, zodat ze actief meedoen. 

Attractieparken

Attractieparken zijn groot favoriet van veel scholieren. Lekker stoom afblazen in een attractiepark. Nieuwe ervaringen ontdekken en kijken wat je allemaal wel en niet durft. Daarnaast krijgen de scholieren de kans om samen nieuwe plekken te ontdekken, wat zorgt voor een nieuwe interessante dynamiek in een groep. 

Stedentrip

Nog leuker is samen een nieuwe stad ontdekken. Leren over een nieuwe cultuur en communiceren in een andere taal. Reizen naar een land of een grote stad zorgt ervoor dat kinderen leren over zelfstandigheid. Daarnaast zorgt het voor een nieuwe dynamiek en leren de kinderen beter over omgaan met nieuwe situaties. 

Bij School voor Persoonlijk Onderwijs worden jaarlijks verschillende taalreizen gemaakt. Hierdoor kunnen de scholieren talen in praktijk uitvoeren. SvPO organiseert taalreizen naar Berlijn, Londen, Frankrijk en Spanje. 

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/SvPO