ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

UV-C desinfectie

Effectieve UV-C desinfectie van tablets en mobile devices

Het reinigen van uw werkplekapparatuur kan snel en makkelijk via UV-C desinfectie. Traditionele reinigingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor smartphones, laptops, tablets en scanners en uiteindelijk blijft er toch vuil achter. Met de gebruiksvriendelijke THP Clean Mobile reinigt u al uw devices op een innovatieve manier, die niet schadelijk is voor de apparatuur. Hoe werkt UV-C desinfectie en hoe kan deze methode de verspreiding van micro-organismen in de zorg tegengaan?

Hoe werkt UV-C desinfectie van een device?

Met UV-C straling die wordt nagebootst in lampen zorgt u voor een reductie van micro-organismen als schimmels, bacteriën en virussen. Het RIVM adviseert om voor de UV-C desinfectie eerst de oppervlaktes die u wilt ontsmetten te reinigen. Dit is mogelijk met speciale reinigingsdoekjes, waarmee u huidschilfers, vet en vuil verwijdert. Wanneer u na de reiniging van uw devices de Clean Mobile gebruikt, nemen de micro-organismen het UV-C licht op, dat hun DNA verstoort. De UV-C straling heeft zelfs effect op micro-organismen die niet vatbaar zijn voor chemische ontsmettingsmiddelen.

UV-C desinfectie in de zorg: simpele oplossing voor optimale hygiëne

In verschillende landen wordt UV-C desinfectie in de zorg toegepast. Dit is in Nederland nog niet het geval, maar met de Clean Mobile kunt u hier verandering in brengen. Dit compacte apparaat is geschikt om tablets en telefoons die veel door zorgmedewerkers worden gebruikt te reinigen, zodat micro-organismen als Staphylococcus aureus geen kans krijgen. Het aantal micro-organismen wordt teruggebracht, wat bijdraagt aan het terugdringen van ziekenhuisinfecties.

Na de reiniging met reinigingsdoekjes plaatst u het device dat u wilt ontsmetten in de Clean Mobile. Uw apparaat wordt dan binnen 30 seconden gedesinfecteerd door middel van ultraviolet licht. UV-C desinfectie reduceert het aantal bacteriën, gisten en schimmels tot een acceptabel niveau, zodat de kans op verspreiding veel kleiner is. Zo creëert u een hygiënische werkplek waar medewerkers minder snel ziek worden!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website