ZIJook.nl
Image default
Groothandel

Hoe werkt een biertap huren

Hoera! Het is feest! Bij een goed feest hoort natuurlijk een biertje drinken. Voor een klein feestje kan het inslaan van een paar kratten bier voldoende zijn. Maar wie een echt feest wil, doet er verstandiger aan een biertap te huren.

Een biertap huren is meestal niet erg prijzig. Hoeveel u betaalt voor de huur, is doorgaans afhankelijk van het aantal liter bier dat gehuurd wordt. Daarom is het belangrijk dit goed in kaart te brengen, alvorens tot de huur over te gaan.

 

Uitleg

Voor een biertap huren is het belangrijk eerst uit te rekenen hoeveel bier u ongeveer nodig denkt te hebben. Vervolgens is het tijd een geschikte biertap te kiezen. Ten eerste komt er wat rekenwerk aan te pas.

 

Stel: u houdt een feest voor ongeveer 40 gasten en gaat ervan uit dat ongeveer de helft van de gasten wel een biertje lust. Een gemiddelde consumptie per persoon ligt doorgaans op ongeveer 10 consumpties. Uit één liter bier, worden ongeveer vijf glazen geschonken. Aan de hand van deze gegevens kunnen we nu uitrekenen hoeveel liter bier nodig is.

 

Bij 20 keer 10 consumpties zit men op een totaal van 200 glazen bier. We hadden gezegd dat per liter, er ongeveer 5 glazen bier geschonken kunnen worden. Dit betekent dat men een tap moet inhuren met fusten voor 40 liter aan bier. Dit kan als volgt: huur één fust van 30 liter en twee fusten van 10 liter. Dan zit men op 50 liter bier. Dat is meer dan de bedoeling is, maar doorgaans raden verhuurders aan 10 liter als reserve te houden. Dit is handig, voor het geval er onverhoopt meer bier wordt gedronken dan van tevoren berekend. Dan is de vraag: welke biertap huren? Dit is afhankelijk van het soort feest. Bij een kleinschalig feest is een kleine tap erg handig. Maar wie veel gasten verwacht, heeft een hogere tapcapaciteit per uur en dus een grotere tap nodig.

 

Terugbrengen

Bij veel verhuurders wordt de verhuur berekend aan de hand van het verbruikt aantal liters bier. In sommige gevallen worden geen fusten gebruikt. In dit geval is het aantal liters bier gelijk aan het aantal gasten.

 

Voor het gebruik van fusten, geldt meestal dat deze teruggebracht mogen worden, mits de zegel niet verbroken is. Denk daarnaast ook even na over het gebruik van glaswerk of plastic glazen. Glaswerk is gemakkelijk weer schoon te maken, maar een plastic bekertje is gemakkelijk weg te gooien.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website