ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Stoppen met roken en voeding supplementen

Veel mensen die roken willen het wel: stoppen! Maar hoe pak je het aan? Hoe kun jij stoppen met roken en het dan ook volhouden? Het is goed dat je daar meer over te weten komt en daarom kan dit artikel je helpen. Wist je namelijk dat er voeding supplementen zijn die je kunnen helpen om beter te kunnen stoppen met roken? Lees op je gemak alles door en wie weet kan dit jou wel helpen om jouw doel te bereiken! Het is het proberen in ieder geval meer dan waard!

Wil je echt stoppen met roken?

Wanneer je het hebt over stoppen met roken, is het belangrijk dat je er ook achter staat en echt wil stoppen. Sommige mensen proberen te stoppen omdat de omgeving het vraagt. Maar bij het grootste deel van de mensen lukt het stoppen pas echt wanneer je er zelf achter staat. 

Stoppen volhouden

Om het stoppen met roken vol te kunnen houden spelen een aantal factoren een rol, zoals:

  • Je woonsituatie, ben je alleen of woon je samen en kunnen zij je steunen?
  • Je omgeving, roken zij waar je bij bent of houden zij er rekening mee?
  • Hoelang heb je gerookt, vaak geldt dat hoe langer je hebt gerookt hoe lastiger het ook is om te stoppen met roken.
  • Hoeveel rook je? Als je maar af en toe rookt, bijv. alleen op een feestje, dan is het vaak eenvoudiger om te stoppen dan wanneer jij de hele dag rookt.

Tips voor stoppen met roken 

We hebben een paar tips voor jou als het gaat over stoppen met roken. Zonnebloempitten kunnen je helpen, ze zijn namelijk erg voedzaam en ook rijk aan eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen. Door op de pitjes te kauwen produceer je positieve effecten alleen dan zonder ongezonde gevolgen zoals bij roken. 

Maar ook planten en vruchten kunnen je helpen. Probeer het eens met zoethout. Als je er op gaat kauwen of zuigen, dan zal je slechte gewoonte van roken vervangen kunnen worden door deze gewoonte. Wat ook kan helpen zijn Bach Bloesems. Dit zijn stoffen die afkomstig zijn uit diverse planten en die hebben stimulerende effecten die dan weer helpen om je in balans te brengen en daarbij is er geen kans op verslaving.  

Hoe ga jij stoppen met roken? 

Je hebt het een en ander kunnen lezen en dan is de vraag hoe ga jij stoppen met roken? De voeding supplementen die genoemd zijn kunnen jou helpen om je stress, zenuwen en spanningen beter onder controle te houden. Het zijn geen verslavende middelen, maar het helpt je wel om de dag beter door te komen en het stoppen met roken vol te houden.