ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Goed voorbereid op reis

Je ziet tegenwoordig steeds vaker en vaker dat jongeren de wereld in trekken om deze te gaan ontdekken voordat zij beginnen met werken na hun studie. Vaak gaan ze vrijwilligerswerk doen in minder ontwikkelde landen. Je moet hierbij denken aan landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

 

Wanneer je op reis gaat is het natuurlijk heel belangrijk dat je je hierop goed voorbereidt zodat je goed weet wat je allemaal kunt verwachten. Je gaat naar een hele andere wereld met een hele andere cultuur dan je hier in Nederland gewend bent. Je hoort daardoor ook vaak dat mensen te maken krijgen met een echte cultuurshock. Het is daarom zaak dat je echt goed nadenkt of zo’n avontuur wel voor jou is weggelegd. Alleen de sanitaire voorzieningen zullen echt niet zijn wat je gewend bent. Het kan zomaar dat je geen douche hebt en jij je ‘s ochtends met een emmertje water moet wassen. Naast het geen douche hebben zal ook het toilet niet zijn wat het hier in nederland is. Vaak zal dit gewoon een gat in grond zijn waar je boven mag hurken. Naast de sanitaire ongemakken zal het ook fysiek een ware aanslag zijn. De temperaturen in deze landen zijn vaak een stuk hoger dan je gewend bent en ook de luchtvochtigheid is hoger. Wanneer je daarbij ook nog een fysieke arbeid moet leveren moet je waken voor uitdroging van je lichaam of een zonnesteek. Genoeg water drinken is dus een absolute must.

 

Het eten in deze landen is vaak ook heel anders. Je lichaam zal zich hieraan dan ook moeten aanpassen en dit kan zeker lichamelijke ongemakken met zich meebrengen. Uiteindelijk zal je lichaam zich echt wel aanpassen.

 

Naast deze ongemakken krijg in deze landen ook te maken met insecten. Je hebt bijvoorbeeld vaak ziektedragende muggen. Je wil in de nacht natuurlijk niet gestoken worden. We raden daarom ook zeker aan om onder een klamboe te gaan slapen. zorg ook dat je voordat je op reis gaat alle inentingen al hebt gehad. Het is ook handig om preventief bepaalde medicatie mee te nemen, denk bijvoorbeeld aan diarreeremmers. Laat je van tevoren daarover door je huisarts of de GGD informeren. Ook een ventilator op je zetten tijdens het slapen kan insecten weren. Helaas kun je ventilatoren niet zo heel makkelijk meenemen in het vliegtuig.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website