ZIJook.nl
Image default
Mode en Kleding

De zonnestralen in je gezicht.

Wie is er niet blij met lekkere zonnestralen op z’n gezicht. De wolken verdwijnen, de kans op regen neemt af en de broeken worden korter. Het wordt zomer! De mooiste tijd van het jaar volgens de meeste en geef ze is ongelijk. Je blijft langer buiten, kan genieten van een bbq, kan aan het meer zitten, varen of op het terrasje zitten met de mensen waar je dat graag mee doet. Het is alleen altijd moeilijk om af te koelen. Tegen kou kan je je kleden, tegen warmte ook, tot op een zekere hoogte. Het is dan ook slim om caps te dragen tegen de fel schijnende zon. 

Het is gelukkig niet moeilijk om een pet of trucker pet kopen niet heel moeilijk en heb je er vaak binnen enkele uren al één thuis in een pakketje op de tafel staan. Veel mensen hebben ook al een pet thuis liggen. Het is net als een paraplu, wie heeft er niet één thuis? Toch zie je een steeds grotere verschuiving van het functioneel gebruiken van een pet naar het gebruik als mode accessoir. Een pet wordt steeds meer een onderdeel van de outfit van mensen. Hierdoor ontstaat een markt waarin de diversiteit aan petten exponentieel stijgt. Niet alleen zijn er steeds meer soorten petten. De mogelijkheden worden ook steeds groter. Zo kan je in sommige gevallen al je eigen petten bedrukken en kan je je zo zelf bepalen wat er op staat.

Het is een best bijzonder fenomeen dat de petten, die oorspronkelijk gebruikt werden tijdens het sporten, een weg naar de outfit hebben gevonden. Veel teams maakten gebruik van petten. Denk bijvoorbeeld aan basketbal, baseball of honkbal. Vanaf hier is het ook gegroeid. Deze bedrijven hebben hun petten verkocht als icoon van hun club. De echte fans kochten er één en zo is het langzaam ontstaan.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website