ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Een kunstgebit of originele lach?

Herken jij wie er om je heen een origineel stralend gebit óf een kunstgebit heeft? Ik denk het niet! Zonder dat je het misschien doorhebt, zijn er verschillende mensen, jong en oud, om je heen met een kunstgebit. Ja, zij ook! Ondanks het feit dat steeds minder mensen een kunstgebit hebben, komt het nog regelmatig voor. Dit kan zijn door slijtage van een ouder gebit, maar ook jonge mensen gaan hier soms voor. 

Steeds minder mensen nemen een kunstgebit

Vandaag de dag gaan steeds minder mensen voor een kunstgebit. Dit heeft heus niets te maken met populariteit of kwaliteit, maar voornamelijk met de kennis die wij tegenwoordig hebben over ons gebit. Tegenwoordig is het namelijk standaard en vanzelfsprekend om twee maal per jaar (eens in het half jaar) de tandarts te bezoeken. Ondanks dat echt niet iedereen dit doet, gaat iedereen in principe wel eens in het jaar. Daarnaast zijn we steeds meer bekend met het belang van het poetsen van onze tanden. Twee keer per dag en daarnaast eventueel goed spoelen met mondwater en dergelijke. Door deze kennis over de verzorging van je gebit én de regelmatige bezoekjes aan de tandarts en mondhygiëniste, is de kwaliteit van het gemiddelde gebit dus sterk verbeterd. Dat is dan ook de reden dan steeds minder mensen over moeten stappen naar een kunstgebit. 

Toch wel een kunstgebit?

Wanneer jij toch wel de keuze maakt (of moet maken) voor een kunstgebit, kom je voor een aantal zaken te staan. Zo kun je gaan voor een geheel nieuw gebit of slechts een gedeeltelijke prothese. Hierin verschilt het ook of je gebit permanent of uitneembaar is. En zogenoemd klikgebit wordt dan bevestigd aan je bestaande gebit. Dit is in principe niet iets waar je zelf een keuze in maakt, maar heeft te maken met de staat van je huidige gebit en het advies van jouw tandprothetische praktijk. Praktijk Volgers is een ervaren en passievolle tandprotheticus die je geheel vrijblijvend zal informeren. Door contact op te nemen, zullen zij je adviseren en informeren over jouw benodigde behandeling, de kosten, vergoedingen en alles wat erbij komt kijken. 

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website