ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Voorkom RSI/CANS! Gebruik onze laptop standaards.

Pijnklachten na het werken achter de laptop

Langdurend en kortdurend intensief werken achter uw laptop kan leiden tot RSI/CANS (Repetitive Strain Injuries en Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder).

De langdurende statische belasting van de nek- en schouderspieren in combinatie met de frequente monotone bewegingen van uw handen en vingers achter uw laptop zorgen voor een slechte doorbloeding van uw spieren. Dit leidt tot vervelende pijnklachten in uw nek en schouder. Wanneer u ondanks deze klachten blijft doorwerken gaat kan u productiviteit zeer snel omlaag en op een gegeven moment kunt u helemaal geen werk meer verzetten achter uw laptop.

Ergonomie

Ergonomie is het aanpassen van de (werk)omgeving aan de mens.

Zonder speciale hulpmiddelen kan er met een laptop uitsluitend in een ongezonde werkhouding worden gewerkt. Een laptop kunt u in principe op uw schoot bedienen als u in de trein op reis bent of thuis op uw bank. Echter als u achter uw bureau op een laptop uren achter elkaar werkt wilt u comfortabel en in een gezonde werkhouding kunnen werken.

Het is daarom beter om een desktopcomputer te gebruiken, maar dan mist u de flexibiliteit om verschillende locaties te kunnen werken op uw computer. Onze laptop standaards bieden uitkomst.

Gebruik onze ergonomische producten.

Werken met een goede werkhouding achter uw laptop zorgt dat is de kans op lichamelijke klachten minimaal is. Een goede werkhouding is makkelijk te verbeteren door gebruik van een van onzelaptop standaards uit onze shop.

Met onze laptop standaards kan u uw scherm op de juiste hoogte plaatsen en een los toetsenbord en muis op uw laptop aansluiten. Doordat het toetsenbord, beeldscherm en muis onafhankelijk van elkaar op de beste plek plaatst, neemt u vanzelf een ergonomische houding aan.

Ergonomie is een noodzakelijk iets voor een veilige en gezonde werkplek. Naast het gebruik van deugdelijke ergonomische producten is het verstandig om volgende tips ter hand te nemen:

  • zorg voor voldoende afwisseling in uw werk;
  • zorg voor een een goede lichamelijke conditie
  • doe oefeningen om uw spieren en schouders te ontlasten
  • neem een juiste lichaamshouding aan bij langdurig zitten of staan. 

Human Office

Neem uw gezondheid en die van uw medewerkers serieus. Onze producten  helpen u om onnodige lichamelijke klachten te voorkomen. 

Wilt u meer informatie over de producten van Human Office? Neem dan gerust contact op via 070 – 345 29 02.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website