ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Donkere huidvlekken verminderen

Donkere huidvlekken verminderen

Donkere huidvlekken is nogal een ruim genomen term voor pigmentvlekken, moedervlekken en andere donkere vlekjes. Huidvlekken zijn over het algemeen wat grotere delen huid die een donkere kleur hebben dan de rest van het lichaam. Huidvlekken komen veel voor. Iedereen heeft er wel een keer mee te maken gekregen of krijg er in de toekomt nog mee te maken. Dat is overigens helemaal niet erg en hoort eigenlijk ook gewoon bij het leven. Echter wanneer het een grote vlek betreft door bijvoorbeeld een zwangerschapsmasker of door een andere oorzaak, dan is het begrijpelijk dat je hier snel van af wilt komen. In dit artikel bespreken we dan ook enkele manieren om jou hierbij te helpen.

Manieren: Donkere huidvlekken verwijderen

  1. Huidvlekken verwijderen met verlichtende crème: er zijn tegenwoordig speciale crèmes die ervoor zorgen dat stukjes huid lichter worden. Een dergelijke crème kun je ook voor huidvlekken gebruiken. Een goede crème die ik zelf heel erg kan aanbevelen is die van Skinlight. Je smeert twee maal daags de crème op de huid gedurende 6 tot 8 weken. Nadat je het resultaat bereikt hebt, stop je met gebruik en gebruik je de crème alleen nog als onderhoudskuur. Dit hoeft niet direct maar wel bijvoorbeeld een aantal weken erna.

  2. Laseren: Je kunt donkere huidvlekken verwijderen met een laserbehandeling. Dit vindt meestal plaatst in een kliniek en de behandeling wordt uitgevoerd door een arts of andere bevoegde. Eerst wordt de plek gecontroleerd en beoordeeld of deze geschikt is voor deze behandeling en/of het aan zal slaan. Om dat laatste te testen wordt er een pigmentvlek die niet goed zichtbaar is, als eerst behandeld. Slaat het aan, dan gaan ze pas op de zichtbare plekken aan de slag.

  3. Peeling: Je kunt ook kiezen voor een peeling. Dit is een chemische behandeling waarbij de opperhuid wordt vernieuwd. Deze wordt er eerst zoveel mogelijk afgehaald waarna er nieuwe huid voor in de plaats komt. Deze behandeling wordt vaak meerdere malen herhaald voor optimaal resultaat.

Voor meer manieren en tips over het verwijderen van huidvlekken, kun je ook altijd een bezoekje brengen aan skinlight.nl

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website