ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Corona vaccinatie

We zitten al een tijdje met de hele wereld in een pandemie. Het is in Nederland alweer meer dan een jaar geleden voordat de eerste lockdown inging. Door het snelle verspreiden van het virus zijn er verschillende maatregelen getroffen. In de eerste instantie werden samenkomsten in grote groepen verboden. Daarna kwamen er steeds meer maatregelen bij als het sluiten van de horeca, winkels en het instellen van een avondklok.

Op dit moment lijkt de enige oplossing tegen het covid virus vaccineren. In veel landen worden inwoners gevaccineerd. Hierbij is er nagedacht over verschillende soorten strategieën. Wie moeten er als eerste gevaccineerd worden? Welke strategie zorgt voor minder druk op de zorg? Dit laatste is een belangrijke vraag, want dit is een grote reden waarom alle maatregelen worden genomen. Zodat we de juiste zorg kunnen garanderen voor iedereen. Dat kan alleen als de ziekenhuis niet overvol raken.

Vaccineren

Op het moment is zo’n 8% van de Nederlandse bevolking gevaccineerd tegen het corona virus. Het blijkt lastig om dit proces te versnellen door het tekort aan vaccinaties en logistieke oplossingen. Daarnaast zijn er veel mensen nodig die moeten vaccineren. Dit personeel moet op de juiste manier opgeleid worden en kennis krijgen over de juiste manier van vaccineren, zodat prikaccidenten worden voorkomen.

Prikaccidenten

Daarnaast is het van belang om personeel op de juiste manier op te leiden en te leren hoe prikaccidenten te voorkomen zijn. Prikaccidenten zijn ongelukken waarbij je in aanraking komt met een gebruikte naald. Dit gebeurd vaker dan je zou denken. Zeker bij vaccineren liggen de risico’s hoog op accidenten. Het komt snel voor dat je per ongeluk jezelf raakt met de naald of de naald laat vallen. Het is belangrijk om op de juiste manier te handelen.

https://www.prikincident.nl/