ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Borstkanker herkennen

Borstkanker is een vorm van kanker die meestal wordt gerelateerd aan vrouwen, maar die zich ook bij mannen kan ontwikkelen. Borstkanker is een verstoorde celdeling in het borstweefsel, die op veel plaatsen in de borst kan voorkomen. Er zijn meerdere soorten borstkanker te onderscheiden. Het herkennen van de symptomen van borstkanker kan helpen om de ziekte op tijd te ontdekken, waardoor de kans op genezing groter wordt.

Symptomen

Het is verstandig om langs de huisarts te gaan als u één of meer van de volgende klachten heeft: -een knobbeltje of kuiltje in de borst dat er eerst niet zat, -klachten aan de tepel zoals roodheid, -schilfers, afscheiding of een ingetrokken tepel, -een borst die warm aanvoelt en rood is, -een wondje op de borst dat slecht geneest, -een zwelling in de oksel. Deze klachten hoeven niet te wijzen op borstkanker, maar het kan wel. Het is dus altijd beter om er even naar te laten kijken. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans is dat de behandeling ervan effectief is.

Zorgkosten declareren

Goed verzekerd zijn tegen zorgkosten is belangrijk. Bij Salland Zorgverzekeringen is het zeer gemakkelijk om uw zorgkosten te declareren. Wij hebben namelijk een Declaratie-app voor uw smartphone, waarmee u uw zorgnota kunt indienen. De Declaratie-app kan gratis worden gedownload via de App Store en Google Play. U hoeft alleen maar uw gegevens in te vullen en een foto te maken. Zodra u alles heeft verstuurd, regelen wij de rest. Uw nota wordt binnen vijf werkdagen uitbetaald. Voor meer informatie over de zorgverzekeringen van Salland kunt u een kijkje nemen op de website of contact met ons opnemen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website