ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Waar kan een boekhouder je bij helpen?

Waar kan een boekhouder je bij helpen?
Stel je bent actief als zelfstandig ondernemer. Dan krijg je al snel te maken met administraties en boekhouden. Nu kan je natuurlijk een Excel boekhouding gaan opzetten, maar waarom zou je het niet gelijk goed doen? Je start toch niet een zomaar een onderneming. Er bestaan namelijk zzp boekhouders. Dit zijn boekhouders gespecialiseerd in het opzetten en voeren van een goede boekhouding toegespitst op een zelfstandige ondernemer.
 
Als je een boekhouder je administratie laat doen, dan weet je zeker dat je niet met de vraag komt te zitten “Hoe doe ik een btw-aangifte”. Als je de instructies van je boekhouder opvolgt, dan stelt een btw-aangifte weinig voor. Waarschijnlijk kan je boekhouder je ook nog is van goede adviezen voorzien over hoe je je zakelijke kosten op een juiste en voor jou zo gunstig mogelijke manier kan administreren. Zo kan een boekhouder je een hoop zorgen en geld besparen.
 
Het benutten van een boekhouder brengt natuurlijk kosten met zich mee. Een boekhouder hanteert meestal een uurtarief of een vast maandbedrag op basis van een inschatting van de hoeveelheid werk die je administratie zal opleveren. Het is dus sowieso de moeite waard om rond te kijken en op zijn minst enkele boekhouders met elkaar te vergelijken. Naast een goede prijs is het overigens erg prettig als je een goede klik met je beoogde boekhouder hebt. Je zult immers regelmatig contact met hem of haar moeten hebben om details over je zaken door te geven en bespreken.
 
Als je in contact treedt met een boekhouder, wees er dan ook zeker van dat je duidelijk hebt wat de boekhouder wel of niet voor je doet. Naar een btw-aangifte moet je ook denken aan de inkomstenbelasting. Je boekhouder kan je ook helpen wanneer je besluit om op termijn toch mensen in dienst te nemen. Je onderneming wordt dan een stuk ingewikkelder door bijvoorbeeld een loonadministratie. Ook dat is iets waar een boekhouder je met raad en daad kan bijstaan.

Onze boekhouder in Groningen kan je daar goed bij helpen.
 
Kortom allemaal werk die een boekhouder graag voor je doet, maar waarvoor je boekhouder wel betaald wil worden. Het is verstandig om goed rond te kijken welke boekhouders er in je omgeving actief zijn. Vergelijk ze met elkaar en zorg dat je een goede klik hebt met de je boekhouder. Goede afspraken en duidelijke tarieven zijn een teken van een betrouwbare en goede boekhouder. Want als er iemand hoort te weten hoe dingen financieel zitten, dan is dat wel een boekhouder.

Bekijk hier het overzicht van boekhouders in de regio.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website