ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Definitief ontharen: ken de belangrijkste opties

Definitief ontharen: ken de belangrijkste opties

In klinieken is er veel vraag naar permanente ontharing, omdat veel mensen zich willen ontdoen van ongewenste haren verspreid over het lichaam. Wie wil er immers geen gladde huid en het gemak dat u niet elke week hoeft te harsen?

Naast definitief ontharen zijn er nog andere opties, zoals ontharingscrème, scheermesjes, warme was, enz. Maar om op een meer duurzame manier van haartjes af te komen, is permanente laserontharing de beste optie. Het kan worden gedaan op alle huidtypes en haren die melanine bevatten.

Hoe definitief ontharen werkt

Definitief ontharen met laser werkt als volgt: het door de laser uitgezonden licht wordt geabsorbeerd door de in het haar aanwezige melanine, waardoor deze wordt verhit. Bijgevolg treedt er een denaturatie op, die leidt tot de vernietiging van de follikel. Dit proces, dat in een bepaalde groeifase van het haar wordt uitgevoerd, voorkomt dat het haar opnieuw gaat groeien.

 

Wat is het verschil tussen laser en gepulseerd licht

De laser heeft een specifieke golflengte, die varieert naar gelang van de technologie. De energie wordt specifiek geabsorbeerd door de chromofoor van het doelwit, dat in het geval van definitief ontharen de melanine van het haar is, waarbij de naburige structuren behouden blijven.

Maar het gepulseerde licht heeft geen specifieke golflengte, werkt met een bredere en verspreide energie en bereikt verschillende andere doelwitten: melanine, bloedvaten en collageen. Deze afgegeven energie heeft ook andere gunstige effecten op de huid en kan worden gebruikt om gepigmenteerde laesies, verslapping en rimpels te corrigeren, door de productie van nieuw collageen te stimuleren.

Het gepulseerde licht bevordert de verzwakking van het haar, terwijl de laser de kiemwortel van het haar vernietigt.

 

Laserontharing kan worden gedaan op gebruinde huid

Dit varieert naar gelang van de voor de behandeling gekozen apparatuur.

Veel apparaten die op de markt zijn, zijn niet echt geschikt voor permanente ontharing bij hogere fototypes en gebruinde huid. Blootstelling aan de zon verhoogt namelijk het melaninegehalte in de huid, waardoor het risico van verbranding op de te behandelen plaats toeneemt, omdat het contrast tussen huid en haar afneemt.

Maar tegenwoordig is er modernere apparatuur waarmee de lengte en de intensiteit van het licht kunnen worden geregeld. Zo kunnen de behandelingen efficiënt en veilig zijn voor elk huidtype, ook voor de gebruinde huid.

 

Laserontharing is definitief

Laserontharing kan als langduriger dan definitief worden beschouwd. Met laser, vernietigen we de kiemwortel van het haar. De aangetaste follikel zal niet teruggroeien, maar een hormonale disfunctie kan ervoor zorgen dat er nieuw haar groeit.

Daarom zijn periodieke onderhoudsbeurten aangewezen, om deze nieuwe groei te remmen.