Livestreams anno 2021: wat is het precies?

In tijden van de coronapandemie is er ontzettend veel verandert in ons dagelijks leven. Zo zien we dat steeds meer activiteiten digitaal worden gegeven. Denk hierbij aan een online ledenvergadering, een digitale award uitreiking, online lessen en zelfs online evenementen. Om deze reden zien we dat steeds meer bedrijven zich gaan specialiseren in het organiseren van een livestream. Maar, wat is een livestream precies? En waar moet je aan denken als je een livestream met impact wil organiseren? In dit artikel duiken we dieper in op alle vragen m.b.t. een livestream, zodat je zeker weet dat jouw digitale evenement of bijeenkomst net zo veel impact heeft als een fysieke.

 

Livestream organiseren

Wat is een livestream? Een livestream kun je zien als het tot stand brengen van een live / rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Hiermee bedoelen we dan dat de uitzending op hetzelfde moment vertoond wordt als dat het plaats vindt. Zo zal er bij een livestream gebruik worden gemaakt van verschillende camera’s, die alle hoeken van het live evenement filmen.

 

Wat is belangrijk bij een livestream?

Je kunt je wel voorstellen dat je, als je een goede livestream wil organiseren, sprake moet zijn van een ontzettend goede internetverbinding. Dit, om zeker te zijn dat de digitale kijkers alles kunnen meemaken van jouw livestream en geen haperingen in het beeld ervaren. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat er dus gebruik wordt gemaakt van de juiste techniek. In de praktijk zien we vaak dat video’s worden afgewisseld met foto’s, presentaties of eerder opgenomen video’s. Zo kan de livestream nóg interessanter gemaakt worden.

 

Hoe werkt een livestream voor kijkers?

In principe wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een afgeschermde livestream. Dit betekent dat deelnemers een link ontvangen via hun e-mail, om op de dag van de livestream vanuit huis of een andere locatie te kunnen deelnemen aan de stream. Mocht je de stream voor eenieder beschikbaar willen maken, dan kun je natuurlijk ook een ander platform kiezen om deze link op te delen.

 

Toepassingen livestream

Tegenwoordig zijn er veel partijen die de livestream voor verschillende toepassingen gebruiken. Denk hierbij aan een uitvaart, een presentatie, een bijeenkomst, een huwelijk of een open dag. Eigenlijk kunnen dus alle fysieke bijeenkomsten via deze manier van streamen beschikbaar gemaakt worden voor het grotere publiek. Ideaal nu de corona maatregelen het maximum aantal personen voor bijeenkomsten beperken

https://www.valo-online.events/hybride-online-evenementen/livestream-organiseren/