ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

De beste manieren om een rieten dak te onderhouden

Het onderhouden rieten dak is belangrijk als je ervoor wilt zorgen da je dak lang mooi blijft. Een rieten dak is een leuke manier een je woning een wat landelijkere look te geven. Alleen moet het dat wel goed worden verzorgd zodat deze look niet wordt aangetast door mos en algen. Wanneer er mos en algen aanwezig zijn op een riet dat zorgt dit voor een vieze groene kleur. De mossen op het dak zorgen ervoor dat het dag droger wordt, hierdoor is het dak minder goed bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. 

Om het dak goed te beschermen moeten mossen en algen worden verwijderd. Je kunt hiervoor een speciaal middel gebruiken tegen algen, zodra de algen dit opnemen maakt het hun celwanden kapot en zullen de algen sterven. Mos verwijderen gaat wat moeilijker, de techniek kammen wordt hier vaak voor gebruikt, het bovenste laagje van het dak gaat eraf samen met het mos. 

Om rieten daken het beste te onderhouden is het het best dat ze zo snel mogelijk kunnen opdrogen, een tip hiervoor is geen bomen boven het dat te plaatsen. De bladeren die op het dak terecht komen en de dauwdruppels van de bomen zorgen ervoor dat het dak langer vochtig blijft. Zonder bomen boven het dak kunnen de zon en de wind makkelijker bij het dak komen, dit is ook een manier waardoor het dak sneller droogt.  

Wanneer het gaat om de prijs van het onderhouden van een rieten dak moet er ook naar verschillende dingen worden gekeken, als eerst natuurlijk hoe groot het rieten dak is. Ook moet je kijken naar hoe hardnekkig het mos en de algen zijn, dit en ander vuil zullen de grootste invloed hebben op de prijs van het onderhoud. Ook moet je rekening houden met eventuele stijgers die er moeten worden gehuurd. Dit is allemaal goedkoper dan vervanging rieten dak, dus let goed op je dak! 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website