ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Aromatherapie gebruiken

Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien ook niet. Aromatherapie is een trend die op dit moment erg speelt. Als je de woorden los van elkaar ziet, denken mensen aan geuren die goed zijn voor je lichaam en geest. Dat klopt, maar het is natuurlijk meer dan dat. Maar wat is het dan, hoe werkt het en waar is het goed voor? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen.

Wat is het?

Bij aromatherapie is de basis om de gezondheid te bevorderen met etherische olie. De kracht die in deze olie zit, wordt als het ware op de persoon overgedragen en draagt bij aan het herstel van het natuurlijke evenwicht in het lichaam. Elke olie heeft een andere eigenschap, waardoor zij zich ook richten op andere delen van de huid, organen of aandoeningen. De etherische olie wordt door het lichaam opgenomen via inhaling, de slokdarm of de huid. Uiteindelijk verlaat de olie het lichaam weer door de huid, maar ook via de ontlasting.

Hoe werkt het?

Door het ruiken van bepaalde geuren kunnen emoties en toestanden beïnvloed worden. Zo hebben de aroma’s een medicinale en therapeutische werking op geest en lichaam. Het blij worden van bepaalde geuren kan en eveneens kun je deze geuren linken aan bepaalde herinneringen. Een voorbeeld hiervan is wierook. Vaak wordt deze geur gelinkt aan de kerk. Sommige etherische oliën verbeteren je concentratie en ook je gemoedstoestand, door bijvoorbeeld stress, paniekgevoelens of slaapproblemen te verminderen.

Toepassingen

Ook wordt etherische olie toegepast in de voedingsindustrie, waar enkele druppels je eten smakelijker kunnen maken. Denk hierbij aan druppels sinaasappel in je wafelbeslag. In de geneeskunde worden de oliën zoals benoemd ook gebruikt en zelfs in de parfumerie en cosmetica komen etherische oliën voor. Denk aan parfum dat ruikt naar lavendel of zalven waarin eucalyptus of tee tree in zit.

Als het gaat over aromatherapie dan is dat feitelijk het gebruik van de etherische oliën in de gezondheidszorg, waarbij warmte en vocht wordt gebruikt om het op de mens over te dragen.

Etherische Oliƫn