ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Absolute don’ts bij interieurstyling

Een huis inrichten is niet makkelijk, je hebt te maken met heel veel keuzes, en je kunt van tevoren niet altijd goed inschatten hoe iets er in het echt uit komt te zien. De een heeft er van nature meer gevoel voor dan de ander. Je hoeft natuurlijk niet even goed te kunnen inrichten als professionele stylisten, maar er zijn een aantal valkuilen waar we je voor willen behoeden. Daarom hier een paar absolute dont’s bij het inrichten van je huis.

 

Een muur verven in een kleur die je niet mooi vindt

Muren zijn een belangrijk onderdeel van een kamer, een muur bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer en de gezelligheid van de kamer. Ga je voor warme of koele kleuren? Ga je voor één kleur of een patroon? Allemaal keuzes waar je voor komt te staan, maar zorg in ieder geval dat je een kleur kiest die je heel mooi vindt en waar je niet snel op uitgekeken zult raken. Is de kleur niet naar je smaak of past het niet bij de rest van het interieur? Dat valt meteen op en het valt niet makkelijk te verbergen. Denk ook eens aan hout op de muur, dit kun je doen door gebruik te maken van houten wandbekleding, waardoor het lijkt alsof je een houten muur hebt, dit straalt veel warmte en gezelligheid uit!

 

Verkeerde verhoudingen

De verhoudingen zijn belangrijk voor een kamer, zorg daarom dat alles een beetje ‘in balans’ is. Prop niet één kant van de ruimte vol met kussentjes en decoratie, om vervolgens een hele muur leeg te laten, dit ziet er vreemd uit. Heb je een hoog plafond? Maak dan gebruik van deze ruimte en hang dingen hoog op, hierdoor laat je de kamer groter en ruimtelijker lijken. Denk ook na over het formaat van de ruimte en de formaten van de meubelen die je er vervolgens inzet.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website