ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Tips om milieubewust te zijn

We hebben maar één aarde en we willen natuurlijk allemaal dat die nog lang meegaat. Het is wel gebleken dat we met z’n allen dagelijks best wel veel schade aanrichten aan het milieu en dat is niet goed. Het is vaak makkelijker dan je denkt om wat aanpassingen te doen in je leven om milieubewuster te zijn. Daarom zijn hier een aantal tips om je op weg te helpen.

 

Tip 1: Laat je woning goed isoleren

Als je huis goed geïsoleerd is, door middel van onder andere dubbele beglazing en spouwmuurisolatie, hoef je de verwarming minder hard te laten stoken, omdat de warmte beter in het huis blijft hangen. Zo gaat er geen onnodige energie verloren. Extra goed en duurzaam is je huis verwarmen zonder gas. Je kunt dit doen met een besparing warmtepomp.

 

Tip 2: Schoonmaakmiddelen

Veel soorten schoonmaakmiddelen zijn slecht voor het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen te koop, die niet beschadigend zijn voor het milieu. Hiervoor hoef je niet eens naar een biologische winkel, want het is gewoon in de supermarkten te vinden.

 

Tip 3: Recyclen

Het is verbazingwekkend hoeveel we met z’n allen weggooien per dag, per week en per jaar. Veel hiervan is helemaal niet nodig. Soms kan een ander nog veel plezier hebben van spullen waar jij niets meer aan hebt, en soms kun je er zelf nog iets van maken. Er zijn veel inleverpunten voor oude spullen die je niet meer wilt hebben.

 

Tip 4: Let op je voedsel

Het is natuurlijk heel goed als je vegetarisch of veganistisch eet, maar ook als je dit niet doet kun je milieubewust omgaan met je voedsel. Kies in de supermarkt vaker voor biologische producten en koop seizoensproducten. Let goed op de keurmerken die je kunt vinden op de verpakkingen, hieraan kun je zien hoe milieubewust een product is gemaakt of geproduceerd.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website