Zijook

Loopbaanplanning tijdens studie

Je gaat binnenkort studeren of je bent al bezig aan een studie en je denkt: ‘Hoe moet ik later toch ooit een goede baan krijgen?’ Het is goed om hier al tijdens je studie mee bezig te zijn, omdat er veel dingen zijn die je al tijdens je studie kunt doen die je later zullen helpen tijdens je loopbaan. Daarom geven we hier een aantal tips om goed voorbereid je werkleven in te gaan.

 

Een studie die bij je past

Om te beginnen is het natuurlijk heel belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Denk daarom na over jouw kwaliteiten en waar je interesses liggen. Als je bent opgeleid in een vakgebied dat je interesseert, beland je waarschijnlijk vanzelf bij een baan die je leuk vindt. Kies geen studie omdat je denkt dat er goede banen in te vinden zijn, want als het niet bij je past, dan zul je er niet snel succesvol in worden.

 

Bijbaan binnen het vakgebied

Tijdens je studie is het fijn om wat geld te verdienen. Je kunt dit natuurlijk doen door bij de supermarkt te werken of in de horeca, maar je kunt ook een baantje zoeken binnen het vakgebied van je studie. Studeer je bijvoorbeeld iets met communicatie? Ga dan op zoek naar een bijbaan waarbij je ervaring op kan doen met schrijven of marketing. Veel vaardigheden leer je pas echt als je het zelf gaat doen en niet uit de boeken. Werkgevers weten dit ook, dus je verhoogt de kans op een baan na je studie, terwijl je veel ervaring opdoet.

 

Loopbaanbegeleiding

Ben je bijna klaar met studeren en weet je nog steeds niet wat je met je carrière aan moet? Dan is het een goed idee om een loopbaanbegeleider in te schakelen. Deze mensen kunnen je goed op weg helpen. Veel loopbaanbegeleiders weten alles van loopbanen, outplacement, MTO en managementvaardigheden.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website