ZIJook.nl
Image default
Banen en opleidingen

Outplacement opnieuw uitgevonden door Werkcontact

Werkcontact heeft een nieuw outplacement-model uitgevonden om mensen beter in te zetten en sneller te herplaatsen bij werkgevers die hen nodig hebben.

Werkcontact heeft vandaag aangekondigd dat zij hun loopbaanovergangsmodel hebben herontdekt om mensen sneller in soortgelijke of betere banen te krijgen. Terwijl outplacement zich doorgaans richt op het helpen van mensen in de loopbaanovergang, richt het nieuwe outplacement-model van Werkcontact zich op het in kaart brengen van talent en competenties bij outplacement-kandidaten en deze constant af te stemmen op de behoefte van werkgevers. Middels intelligente vacatureszoekers en een vacaturedatabase waar zowel de werkgever als de werkzoekende staat ingeschreven wordt vraag en aanbod continue op elkaar afgestemd. Door ook de bestaande werkgelegenheid bij werkgevers constant monitoren worden nieuwe vacatures vaak al gevonden voordat deze gepubliceerd worden. Dit levert niet alleen tijdwinst op voor de werkgever, maar is ook kostenbesparend doordat er niet meer geadverteerd hoeft te worden.

Hoewel Werkcontact altijd al als specialist van verborgen vacatures bekend stond is het nieuwe aan het systeem nu vooral dat vraag en aanbod real-time op elkaar wordt afgestemd. Middels een grote database van aangesloten bedrijven en kandidaten worden vacatures constant gematcht met potentiele kandidaten. “Door deze automatiseringslag zijn we in staat nog sneller in te spelen op behoeftes over en weer en ontstaat nog meer ruimte voor persoonlijke coaching en begeleiding wanneer dat nodig is. Het blijft immers mensenwerk,” aldus Rein Reddingius van Werkcontact.

Veel outplacementbureaus vertrouwen uitsluitend op zoek- en technologie om mensen te koppelen aan vacatures op openbare vacatureplatforms en websites. Werkcontact maakt daarentegen gebruik van vacturezoekers die rechtstreeks naar vacatures bij de werkgever zoeken.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website