ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Baas, ik wil een auto

Ha, dat zinnetje. Bij elke contractbespreking wil je dit zinnetje op de tafel gooien. Maar iets houdt je tegen… Is het de strenge blik van je baas of zijn het de meningen van je collega’s? Wat het ook mag zijn, je weet dat je een auto van de zaak verdient en je weet ook goed waarom. Nu moet je enkel nog je baas hier van weten te overtuigen eenmaal je al je moed bij elkaar hebt verzameld. Dit keer ga je niet naar buiten zonder een ja voor een bedrijfsauto. En met de volgende argumenten moet dat zeker lukken.

Ik moet veel de weg op

Het is logisch dat een werkgever sneller een auto van de zaak zal geven aan iemand die veel de baan op moet. Denk daarbij aan een vertegenwoordiger. Die beoefenen hun job praktisch onderweg. Ook als je bijvoorbeeld klust en je gaat elke dag met een wagen van het werk de deur uit, dan kan je je werkgever overtuigen om die bestelauto – wil je bijvoorbeeld een Citroën Berlingo leasen? – ook voor privaat gebruik in te zetten. Zo kan je ook thuis genieten van de voordelen van de ruime laadbak van de Berlingo.

Als je veel de weg op moet, betaalt de werkgever sowieso de reiskosten. Als je kunt aantonen dat de reiskosten hoger liggen dan de maandelijkse leasekosten, dan kan je werkgever niet anders dan in te zien dat dit plaatje inderdaad voordeliger is voor hem. Als je de auto ook buiten de werkuren gebruikt, is de werkgever verplicht om de bijtelling bij je loon te rekenen. Op het einde van het jaar wordt dit percentage berekend op je inkomstenbelasting. Hoe schoner de auto, hoe kleiner de bijtelling. Misschien handig om te gebruiken als argument om een elektrische auto te leasen?

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website