ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Alles wat je altijd al wilde weten over de bestelwagen

De bestelwagen is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld en lijkt de weg te domineren. Je ziet ze in alle vormen, maten, kleuren en ook de formaten worden steeds gevarieerder. Met verschillende typen motoren wordt het aanbod zelfs groter. Tegenwoordig kan je een bestelwagen op maat laten maken en haarfijn laten aansluiten op de behoefte van jouw bedrijf. De bestelwagen is oorspronkelijk bedoeld voor het vervoeren van spullen of grote ladingen. Een groot voordeel van de kleinere bestelwagen is dat je hiervoor niet een aanvullend rijbewijs hoeft te behalen, rijbewijs B is voldoende voor vervoer tot maximaal 3500 kilo’s. 

Belasting op de bestelwagen

De ondernemer met een bestelwagen geniet nog steeds van een belastingvoordeel welke niet voor een particuliere automobilist geldt. Wanneer je een bestelauto of bestelbus rijdt, betaal je minder aan de aanschaf en ook minder wegenbelasting, het zogenoemde grijze kenteken. De kentekenplaat is niet echt grijs van kleur maar geel en begint altijd met een B of een V. Aan een grijs kenteken worden wel bepaalde eisen gesteld, bijvoorbeeld de verplichting dat de bestelwagen beschikt over een laadruimte. In plaats van een bestelwagen te kopen kan je bijvoorbeeld ook een VW Caddy leasen.

Nog steeds in opmars

Ten opzichte van 2015 is de aanschaf van nieuwe bestelwagens in Europa explosief gestegen met maar liefst 32 procent. Ook de opkomst van de elektrische bestelwagen levert een bijdrage aan deze stijging. Met name Mercedes-Benz werkt hard aan het ontwikkelen van een volledig elektrische bestelwagen, welke ook lading geautomatiseerd kan in- en uitladen. Aan de populariteit hoeven we dus niet meer te twijfelen. Het is niet alleen goed nieuws voor de autofabrikanten maar ook voor ons, de Europese economie is blijkbaar in opmars

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website