ZIJook.nl
Image default
Woningen

Gordijnen van energiezuinige stoffen

Met een ontstuimige economie en stijgende kosten, moeten we allemaal manieren vinden om te bezuinigen. Een van de makkelijkste manieren om extra geld te besparen is om te bezuinigen op onze energie-uitgaven. Stoffen gordijnen zijn een relatief goedkope optie om te bezuinigen op de energiekosten. Isolerende gordijnstoffen kunnen de warmte buitenhouden in de zomer en de kille tocht in de winter blokkeren. Laten we eens een kijkje nemen bij een paar verschillende stoffen, die decoratief en energiezuinig zijn. 

Romeinse vouwgordijnen zijn een zeer eenvoudige ideale oplossing om te overwegen. Ze zijn ongecompliceerd en uiterst veelzijdig. De gestructureerde platte Romeinse vouwgordijnen hebben een aantal naar achteren klappende plooien aan de achterzijde van het gordijn wat het mogelijk maakt om de stof mooi te laten vouwen bij het openen en sluiten. Wanneer ze zijn gemaakt van een stuggere stof zoals linnen, jacquards of katoen zal het gordijn een op maat gemaakte uitstraling krijgen. Bij het gebruik van soepelere materialen zoals zijde, voile of lichtgewicht polyesters, zal het gordijn een meer casual uitstraling krijgen. Deze gordijnen moeten worden gevoerd met een satijnen voering, een semi-verduisterende voering of een zonwerende voering voor maximale energie-efficiëntie.

Oostenrijkse gordijnen zijn gemaakt van zeer veel stof. Wanneer dit gordijn dicht is, zien ze er uit als een normaal gordijn. Wanneer ze open zijn, trekt de stof zich op in de vorm diepe schelpen. De Oostenrijkse gordijnen zijn meestal gemaakt van voile of andere lichte stoffen zoals lichtgewicht zijde. Overweeg een suède voering voor het gordijn om te kunnen bezuinigen in de winter. Deze gordijnen kunnen alleen worden gebruikt of in combinatie met mooie lamellen. 

Ballon gordijnen zijn formeler dan de Romeinse vouwgordijnen. Het heeft aan de bovenkant plooien van ongeveer 15″ en een waterval van ballonvormige poefs aan de onderkant. Zachte plooibare stoffen werken het beste voor deze gordijnen, maar zwaardere stoffen kunnen ook worden gebruikt. Vanwege de hoeveelheid stof die ervoor nodig is om dit gordijn te maken, kunnen ballon gordijnen behoorlijk zwaar zijn. Als je kiest voor dit gordijn, moet je er zeker van zijn dat het gordijn bij voorkeur is gevoerd met een semi-verduisterende voering, omdat dit je zal helpen bij de besparing op de energiekosten.

Wilt u meer weten over gordijnen en in het bijzonder over plissegordijnen?

Bezoek dan eens de online boutique van Mijnplissegordijnen.nl. Ongetwijfeld zult u meer kennis opdoen en zeker profiteren van leuke acties.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website